Poznati politički analitičar Božo Skoko danas slavi 45. rođendan

PRO Oglas

Božo Skoko je rođen na današnji dan u Ljubuškom. Izvanredni je profesor odnosa s javnošću i pročelnik Odsjeka za novinarstvo i odnose s javnošću na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Autor je mnogobrojnih radova iz odnosa s javnošću, međunarodnih odnosa i brendinga destinacija. Utemeljitelj je i savjetnik za strateško komuniciranje Millenium promocije, agencije za komunikacijski menadžment iz Zagreba.

Posljednjih godina kotira kao jedan od vodećih analitičara političkih zbivanja u “Lijepoj našoj”.

Na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu diplomirao je novinarstvo 1999. Tijekom studija dvaput je nagrađen Rektorovom nagradom – 1995. za istraživanje iz povijesti novinarstva, a 1997. za rad iz međunarodnih odnosa. Radijskim novinarstvom se počeo baviti još kao srednjoškolac a početkom studija surađivao je u medijima Hrvatskog informativnog centra, Hrvatske matice iseljenika i Glasa Koncila. 1996. počinje raditi na Hrvatskoj televiziji, najprije kao novinar, a potom i kao urednik u Informativnom programu.

Godine 1999. bio je jedan od utemeljitelja Millenium promocije, agencije za odnose s javnošću, koja je po uspješnosti 2006. postala druga agencija na hrvatskom tržištu. Kao direktor a kasnije savjetnik te agencije vodio je mnogobrojne projekte odnosa s javnošću te savjetovao menadžere, političke dužnosnike, korporacije i institucije u Hrvatskoj i susjednim zemljama, uključujući i delegaciju Europske komisije u Hrvatskoj. Također je vodio nekoliko projekata brendiranja hrvatskih gradova.

Hrvatska udruga za odnose s javnošću dodijelila mu je 24. studenoga 2011. posebnu nagradu za razvoj struke odnosa s javnošću u Hrvatskoj (Grand Prix award 2011). Na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu izabran je 2001. za znanstvenog novaka – asistenta, gdje je angažiran na kolegijima iz odnosa s javnošću.

Godine 2003. magistrirao je na matičnom fakultetu, na temu Imidž Hrvatske u međunarodnim odnosima pod mentorstvom prof. dr. Radovana Vukadinovića. Godine 2008. obranio je doktorsku disertaciju iz politologije na temu Komparativna analiza imidža Hrvatske u državama nastalim na prostoru bivše Jugoslavije pod mentorstvom prof. dr. Ivana Šibera.

Kao stipendist američko-hrvatske zaklade Croatian Scholarship Fund iz San Francisca u nekoliko navrata gostovao je na američkim sveučilištima. Od 2002. do 2006. sudjelovao je na znanstveno-istraživačkom projektu Ministarstva znanosti i obrazovanja Mediji i društvo. Od 2007. angažiran je bio i na projektu Javnost, elite, mediji i komunikacijska strategija ulaska Hrvatske u EU.

OTPOR.Media

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO