PRAVDA POBJEDILA: Igokea, Spars i Borac izbačeni iz Prvenstva BiH za košarkaše

PRO Oglas

Košarkaški savez BiH izbacio je Igokeu, Sparse i Borac iz Banje Luke iz Prvenstva BiH nakon što se nisu pojavili na završnom Final Four turniru prošlog vikenda u Širokom Brijegu, piše Klix. 

Ovogodišnji Final Four izazvao je mnoge kontroverze i to prvobitno nakon što je pet klubova sudionika Lige za prvaka poslalo dopis Košarkaškom savezu BiH da ne žele igrati završni turnir, odnosno da prihvaćaju postojeće stanje na tabeli i da se prvoplasiranoj ekipi iz Lige za prvaka – Igokei, dodijeli titula prvaka.

Ubrzo je Igokea otkazala domaćinstvo Final Foura i Košarkaški savez BiH ga je dodijelio Širokom, ujedno i jedinom od šest ekipa iz Lige za prvaka koji je želio igrati završnicu, a kako se pomenuti klubovi nisu pojavili na završnici Prvenstva BiH, KS BiH donio je rigoroznu odluku i izbacio klubove iz prve lige.

Također, svi klubovi su kažnjeni sa 3.000 KM, a potvrđena je i titula prvaka za Široki Brijeg, 11. u klupskoj povijesti.

Podsjetimo kako je jučer predsjednik HKK Široki Igor Jelčić na izvanrednoj konferenciji brojnim novinarima govorio o ovoj lakrdiji u bh košarci, pa preporučujemo da poslušate o čemu se ovdje radi:

OTPOR.Media

POSLJEDNJE OBJAVLJENO

PRO Oglas