Pravda u slučaju “Memić” dolazi: Uhićen korumpirani policajac, tužiteljici Dalidi Burzić pao mrak na oči!

PRO Oglas

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) od jutros obavljaju pretrese na dvije lokacije u Kantonu Sarajevo u zbog ometanja istrage u slučaju “Dženan Memić”.

Pripadnici SIPA-e po nalogu Tužiteljstva BiH uhitili su dvije osobe zbog zloupotrebe položaja i ometanja istrage. Prema neslužbenim informacijama “Avaza“, uhićen je Hasan Dupovac, bivši načelnik MUP-a KS za prometne istrage.

Dupovac, je bio šef odsjeka za prometne istrage u vrijeme kada je Dženan Memić ubijen, ali i osoba koja je uzela izjavu od Alise Mutap, bivše djevojke Dženana Memića, u nazočnosti njenih roditelja. Također, on je nezakonito sudjelovao u obdukciji tijela Dženana Memića, što je i sam priznao, ali o tome nije sačinio službenu zabilješku.

-Aktivnosti se vrše u okviru predmeta na kojem Tužiteljstvo BiH radi duži vremenski period, a odnosi se na kaznena djela organiziranog kriminala, a u vezi ometanja istrage i prikrivanja dokaza o stradanju Dženana Memića, u veljači 2016. godine. Jedna od osoba čiji se prostori pretresaju, je službena osoba u institucijama Kantona Sarajevo. Iz Tužiteljstva BiH je rečeno da u interesu istrage, Tužiteljstvo BiH ne može dati javnosti više detalja ni informacija.

U toku je pretres i kuće Zije Mutapa, oca Alise Mutap, koji je također osumnjičen. Alisa Mutap je bivša djevojka Dženana Memića, koja je bila s njim u noći kada je u Velikoj aleji na Ilidži zadobio smrtonosne ozljede.

SIPA je u njihovim kućama tražila dokaze koji bi se mogli povezati sa slučajem Memić i ometanjem istrage, koja traje od 2016.godine.

Muriz Memić: Jutrošnja uhićenja, nakon pet godina, pokazuju da moj sin jeste ubijen

U razgovoru za Klix.ba Muriz Memić je kazao da je upoznat o jutrošnjim pretresima i da vjeruje kako su uhićeni Zijo Mutap, otac Alise Mutap koja je kobne večeri bila sa Dženanom, i Hasan Dupovac, tadašnji šef Odsjeka MUP-a KS za prometne istrage.

“Zna se o čemu se ovdje radi, da ovo ipak jeste ubojstvo i ovo pokazuje da se zaista radi o ubojstvu, valjalo je ovo dočekati nakon pet godina”, kazao je Muriz Memić.

Nada se da će jutrošnja uhićenja dati rezultate i u ishodu istrage o smrti njegovog sina.

“Tužiteljstvo je prikupilo sve, imali smo dosta sastanaka s Gordanom Tadić i postupajućim tužiteljem, oni imaju sve podatake, i evo došao je i taj dan, da krene to”, naveo je Memić.

On dodaje kako se nakon pet godina istraga konačno pomakla s mrtve točke.

Muriz Memić objasnio kakvu je ulogu imao Zijo Mutap, te da posjeduje razgovor iz te kobne noći

“Zijo Mutap je dobro uključen u zataškavanje. Ja imam njegov razgovor, njegovo poziv iz Kliničkog centra, tu noć 5 do 12 kada zove Amira Kadića. Što će ga zvati iz bolnice? Dženan na operaciji, a Zijo te kontakte uspostavlja, to je inače autolakirer. Dal’ su trebali komadi stakla ili komadi laka, vidjeti ćemo. To će Istraga pokazati, šta je Zijo tražio!.. i prebrzo je Zijo Mutap došao na lice mjesta. I njegov Golf 4 je bio prebrzo na licu mjesta, u kojem prolazi “navodno” Cakani”, navodi Memić.

“Ifet Feraget je na početku rekao da će to trajati pet godina, evo vidi se da je tako, mada, trajat će još dugo, ali je ovo za sada ipak veliko, valjalo je doći i do ovdje”, rekao je Memić.

Na kraju šalje pozdrav bivšoj sarajevskoj tužiteljici Dalidi Burzić poručujući kako je i njoj konačno svanulo loše jutro, a riječ je o tužiteljici koja je dugo radila na slučaju smrti Dženana Memića, a za koju obitelj stradalog kaže da je prikrivala istinu i ometala istragu.

OTPOR.Media

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO