Predsjednik matice hrvatske posjetio OMH Široki Brijeg

PRO Oglas

U utorak navečer u kinu Borak u Širokom Brijegu gostovao je Teatar Gavran s pravom kazališnom poslasticom, predstavom „Na kavici u podne“ u kojoj su glavni junaci majka (Mladena Gavran) i sin (Vedran Komerički) koji su karakterno jako različiti.

Njezin je autor Miro Gavran, najizvođeniji hrvatski pisac u zemlji i inozemstvu. Nakon iznimno uspješnih obiteljskih komedija Sladoled i Pivo, u kojima je tematiziran odnos majke i kćeri, odnosno oca i sina, u ovom se tekstu koji se žanrovski teško može svesti samo na dramu ili samo na komediju, na uvjerljiv način oslikava odnos majke i sina, koji kroz dva desetljeća prožive i brojne neželjene životne situacije bivajući jedno drugome pouzdanim ogledalom, čak i u trenucima kada se razilaze u ocjenjivanju toga života.

Na sam dan izvođenja predstave bili smo počašćeni i posjetom samoga autora Mire Gavrana, predsjednika Matica hrvatska koji se susreo i razgovarao s članovima Predsjedništva Ogranak Matice hrvatske Široki Brijeg i predsjednikom Gradskog vijeća Grad Široki Brijeg Vinkom Topićem.

Predsjednik širokobriješkog ogranka Matice hrvatske Gojko Jelić upoznao je predsjednika Matice hrvatske Miru Gavrana s dosadašnjim radom i planiranim aktivnostima lokalnoga ogranka i darivao ga knjigama iz naklade OMH u Širokom Brijegu.

Miro Gavran se zahvalio na toploj dobrodošlici i gostoprimstvu te obećao nastavak potpore širokobriješkom ogranku. Isto tako, boravak u Širokom Brijegu iskoristio je i za osobni poziv članovima OMH u Širokom Brijegu i čelnim ljudima Grada Širokog Brijega na svečano obilježavanje 180. obljetnice Matice hrvatske koje će biti upriličeno 13. lipnja u Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

Ogranak Matice hrvatske Široki Brijeg

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO