Pregovarački tim NSUOŠŽZH: Ministrice, ISTINA OSLOBAĐA! Obliti privatorum publica curate

PRO Oglas

Ministrice obrazovanja današnjim priopćenjem pokazali ste svoje pravo lice. “Što koristi čovjeku, ako dobije sav svijet, a izgubi dušu svoju?” (Lk 9,25)

Ministrice, ISTINA OSLOBAĐA! Obliti privatorum publica curate.

Sva Vaša medijska prepucavanja bila bi nepotrebna da ste se držali onog dogovora s početka pregovora, da se pregovori vode u dobrom duhu – bona fide.

Sva istina se nalazi u Vašim rukama i zapisnicima koje ste rado podijelili svim “zainteresiranima” – nevjernim Tomama u obliku neautoriziranog zapisnika, kojim ste htjeli navući gnjev članova na pregovarače iz Sindikata.

Da je bilo dobre volje i onoga da se radi po fair play pravilima davno bi se ovo okončalo. Odugovlačenje u pregovorima, bez konkretnih prijedloga rješenja pokazalo nam je da niste htjeli čuti glas onih kojima ste na čelu.

Ako pođemo od činjenice da se mnoge stvari ranije nisu riješile jer se to “Vama ne sviđa”, kako ste rekli, možda je i ovo današnje priopćenje usmjereno okretanju javnosti na Vašu stranu.

Nikada nismo rekli dajte samo nama, a uzmite ostalima. Nismo mi toliko bezdušni! Duša je ogledalo Čovjeka.

Kad ste došli u fazu bezizlaznosti, ozbiljno se pristupilo radu i izmjenama u Prijedlogu kolektivnog ugovora, da bi Kolektivni ugovor imao smisao dokumenta, kojim bi bila poboljšana prava zaposlenika u Vašem resoru. Kažete, to ste nam Vi dali, nažalost krvavo smo se za to izborili. Nikad „vlasnik“ nije „robu“ davao sloboda svojevoljno.

Financijski dio nije bio u vašoj nadležnosti, kao što ste cijelo vrijeme izjavljivali. “Pohvalili“ ste se u priopćenju i tom “istinom” koje ne treba Više niti komentirati.

Kalendar rada donosite Vi, i ne treba vam naša suglasnost i mišljenje, kao što Vam nije trebala ni danas u onakvom priopćenju kojim ste pokazali svu kreativnost koju posjedujete.

Samo iz “tvornice laži” mogu izići takve izjave. Sva je istina i dalje u Vašim mobitelima, a kako ima dovoljno prostora na stranici Ministarstva javno objavite audio zapis u cjelosti, s jučerašnjeg sastanka 2. veljače 2023., da se javnost upozna sa stvarnim stanjem.

Štrajk nije započeo jučer…

Pregovarački tim NSUOŠŽZH

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO