Preko 100 osoba u ŽZH preminulo od koronavirusa, a Stožernici sebi dijele zlatne značke?!

PRO Oglas

Dok se stotinjak obitelji u Županiji Zapadnohercegovačkoj sporo i teško oporavlja od gubitka najmilijih koji su preminuli od posljedica zaraze koronavirusom, Županijski stožer civilne zaštite između sebe dijeli najveća priznanja za savršeno upravljanje sustavom zaštite ljudi u 2020. godini.

Tako su ove godine po prvi puta dodijeljena najveća priznanja Županijskog stožera civilne zaštite – Zlatne značke civilne zaštite. Zlatne značke civilne zaštite dobili su Zdenko Ćosić zapovjednik i Tomislav Pejić član Županijskog stožera civilne zaštite. Iste je dobitnicima uručio Drago Martinović načelnik Županijskog stožera civilne zaštite.

Ova dodjela priznanja zaslužuje da je u RTL direktu na svoj osebujan način obradi Zoran Šprajc. Načelnik Stožera zapovjedniku stožera i članu stožera civilne zaštite dodijelio zlatnu značku bez ikakvog obrazloženja i bez glasa naroda zbog kojih civilna zaštita i postoji ili bi trebala postojati.

Nevjerojatna je subjektivnost i smionost navedene trojke da u ime sprječavanja zaraze koronavirusom sami sebi podjele nagrade. Ovo posebno iz razloga što je u prošloj godini od posljedica koronavirusa u ŽZH preminulo više od 100 osoba.

Možda je ovdje trebalo napraviti anketu među članovima preminulih pa da vidimo kome bi oni dodijelili to prestižno priznanje? Kome bi priznanje dodijelila obitelj preminulog Maria Pinjuha čija je obitelj podnijela kaznenu prijavu zbog nesavjesnog liječenja njihovog djeteta ili brojne druge obitelji?

Razmišljaju li Stožernici o tome dok primaju zlatne značke? Sjeća li se možda Zlatan Ćosić oprostite Zdenko Ćosić (kako ima i zlatnu značku od međunarodne udruge policije IPA-е, pa sad i ovu od Stožera civilne zaštite možda bi mu prikladnije ime bilo Zlatan) sjednice Stožera civilne zaštite koja je održana 31. kolovoza 2020. (četiri dana nakon proglašenja stanja nesreće) kada su donijeli odluku o povećanju broja uzvanika na svadbenim svečanostima na 200?!

Epilog te odluke je da se broj zaraženih koronavirusom od 31.08.2020. godine do 23.09.2020. godine sa 643 popeo na 1336, a broj umrlih sa 6 na 19. Pa svi se jos sjećamo kako su u jeku pandemije pojedini ugostitelji održavali svadbe sa po 300 do 500 uzvanika a svadbe su prema riječima Ćosića, Pejića pa i Martinovića bili glavni uzroci zaraze.

Karantena koja se u promotivnom filmu hvali poslužila je da se desetak osoba iz dijaspore maltretira u hladnom prostoru bez hrane i osnovnih higijenskih uvjeta. Policija, zdravstvene ustanove i druge službe, a posebice građani su oskudjevali sa zaštitnom opremom.

Naravno, treba istaknuti kako nije sve baš bilo crno, bilo je tu bilo i dobrih poteza od Stožera civilne zaštite, ali daleko je to gospodo od zlata i zlatnih znački! Jasno je narodu da se vi morate međusobno tetošiti i darivati, kako bi se proračunska sredstva i dalje slijevala na vaše račune, ali nemojte pretjerivati.

Dragan Čolak / OTPOR.Media

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO