Preprodavaču luksuznih vozila iz Posušja godinu dana zatvora i oduzimanje oko 375.000 KM

PRO Oglas

Županijsko tužiteljstvo ŽZH u Širokom Brijegu je dokazalo krivnju Damira Mitra, zv. „Rajkić“ (1980.) iz Posušja, zbog kaznenog djela nedopuštena trgovina. Optužnicu u ovom predmetu zastupao je tužitelj Josip Aničić.

Presudom Općinskog suda u Širokom Brijegu Damir Mitar je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 1 (jedne) godine. Od Damira Mitra je oduzeta imovinska korist pribavljena počinjenjem kaznenog djela u iznosu od 374.326,66 KM, koja će postati vlasništvo i imovina Županije Zapadnohercegovačke.

Damir Mitar je osuđen zbog toga što je u vremenskom periodu od 2010. do 2016. godine u Širokom Brijegu i drugim mjestima u Bosni i Hercegovini baveći se trgovinom u obliku djelatnosti bez odobrenja nadležnog organa prodao 6 (šest) skupocjenih automobila. Automobile je uvozio iz inozemstva i prodajom automobila na ime nabave i prodajne cijene ostvario je imovinsku korist u iznosu od 374.326,66 KM.

Tijekom postupka tužiteljstvo je sudu predočilo nalaz i mišljenje vještakinje financijske struke i više od 120 materijalnih dokaza, što je bio temelj za donošenje pravomoćne osuđujuće presude, navodi se u priopćenju Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu.

OTPOR.Media

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO

Protected by Security by CleanTalk