Privedena 31 osoba, među njima šest policajaca za lažiranje prometnih nesreća

PRO Oglas

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo pod direktnim nadzorom postupajućih tužitelja Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo provode akciju kodnog naziva “Kontakt” koja je rezultat višemjesečne istrage i intenzivnog rada na rasvjetljavanju i dokumentiranju više krivičnih djela za koja su osumnjičeni članovi organizirane kriminalne grupe, a čiji dio su i neki od pripadnika policije Kantona Sarajevo.

Od ranih jutarnjih sati po prethodno pribavljenim naredbama Općinskog suda u Sarajevu vrše se pretresi na ukupno 38 lokacija, i to 29 na području Kantona Sarajevo i devet na području Istočnog Sarajeva, odnosno Trebinja.

Akcija Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo provodi se u suradnji sa kolegama iz Uprave za organizirani i teški kriminal MUP-a RS, te još jednom potvrđuje opredijeljenost Uprave policije MUP-a KS za beskompromisnu borbu protiv svih vidova kriminala i korupcije, naročito u vlastitim redovima, “što je potvrda naše opredijeljenosti provedbe svih aktivnosti koje za cilju imaju nultu stopu tolerancije na svaki oblik protuzakonitog ponašanja policijskih službenika”.

Kako se neslužbeno doznaje osumnjičeni su za višestruke prevare osiguravajućih društava s ciljem naplate štete nakon fingiranja prometnih nezgoda s materijalnom štetom.

Do sada je u službene prostorije privedena ukupno 31 osoba, od čega je šest policijskih službenika Uprave policije MUP-a KS.

Nad njima se provodi kriminalistička obrada, te se pod nadzorom Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo poduzimaju dalje aktivnosti na rasvjetljavanju i dokumentiranju izvršenih krivičnih djela, prikupljanju dokaza i predmeta u vezi s istim, priopćeno je iz Uprave policije MUP-a KS.

OTPOR.Media

POSLJEDNJE OBJAVLJENO

PRO Oglas