Privedeni pomoćnici načelnika i pravobranitelj – FUP pretresa prostorije Općine Stari Grad

PRO Oglas

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) jutros su, u skladu s naredbom Kantonalnog suda Sarajevo (KSS), angažirani na pretresu prostorija Općine Stari Grad Sarajevo, potvrđeno je Feni u Tužiteljstvu Kantona Sarajevo.

Radi se o nastavku akcije kodnog naziva ‘Start’ u kojoj je u svibnju uhićen načelnik te općine Ibrahim Hadžibajrić.

I ta akcija se provodi po nalogu Tužiteljstva KS, a kako mediji prenose, meta su Hadžibajrićevi pomoćnici.

“U tijeku su pretresi u Općini Stari Grad. U tijeku dana u prostorije FUP-a bit će privedena tri pomoćnika načelnika i pravobranitelja koji će biti ispitani od strane postupajućih tužitelja nakon čega će biti poznato više detalja kao i njihovo svojstvo”, priopćeno je iz Tužiteljstva KS.

Podsjećamo, što se tiče uhićenih Hadžibajrićevih pomoćnika, Aldiana Kavazović je zaposlena u Općini Stari Grad na mjestu pomoćnice načelnika za privredu, a Adis Hadžović na mjestu pomoćnika načelnika za investicije i komunalne poslove.

Adela Plakalo je pomoćnica načelnika za imovinsko-pravne, geodetske poslove i katastar i stambene poslove.

U sklopu akcije Start, pored Ibrahima Hadžibajrića, do sada su uhićeni: Elmedin Karišik, Seid Hadžibajrić i Alma Destanović.

Njima je u međuvremenu određen jednomjesečni pritvor, a sumnjiče se za organizirani kriminal, zloupotrebu položaja, primanje i davanje dara i pranje novca.

OTPOR.Media

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO