Problemi s učestalim rušenjem aplikacija na Androidu? Evo rješenja

PRO Oglas

Mobilne aplikacije od početka tjedna određenim korisnicima uređaja zasnovanih na Androidu učestalo se ruše i odbijaju poslušnost. Donosimo što učiniti ako ste pogođeni ovim problemom.

Posljednjih nekoliko dana mobilne aplikacije za Googleov operacijski sustav Android učestalo se ruše, zatvaraju usred rada i općenito stvaraju probleme korisnicima. Google je, naime, 22. ožujka bio primijenio nadogradnju za svoju sistemsku aplikaciju Android System WebView, koja služi za prikaz web sadržaja unutar aplikacija. Nadogradnja je bila problematična, što je dovelo do toga da su s njome povezane aplikacije (razne igre, Gmail, Amazon…) često neočekivano zatvarale.

Trivijalno rješenje: ažurirajte aplikacije

Brojni su korisnici iz cijelog svijeta primijetili ove probleme, a iz Googlea su odmah prionuli na rješavanje uzroka rušenja aplikacija. Tijekom jučerašnjeg dana na trgovinu aplikacija postavili su zakrpane inačice problematičnog WebViewa i preglednika Chrome, te su objavili kratke upute za korisnike koji imaju problema. Evo što one kažu:

– Otvorite trgovinu aplikacija Google Play
– Pronađite aplikaciju Android System WebView
– Ažurirajte je klikom na “Update”
– Isto ponovite i s Google Chromeom

Za slučaj da ste skloniji video uputama, prenosimo i tutorial u kojem je opisan cijeli postupak ažuriranja dviju problematičnih aplikacija, a koji će popraviti rušenje svih ostalih:

Rješenje 2: počistite cache

U slučaju da gore naveden proces ne pomogne, druga vam je mogućnost pobrisati stare podatke vezane za Play Store. To ćete učiniti tako da u postavkama (Settings/Apps) pronađete Google Play Store i tamo počistite podatke i cache (pri tome nećete izgubiti ništa bitno):

Bug.hr

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO