Produženi pritvor Hasanu Dupovcu i Zijadu Mutapu, osumnjičenicima u istrazi smrti Dženana Memića

PRO Oglas

Državni sud produžio je pritvor Hasanu Dupovcu i Zijadu Mutapu, osumnjičenicima u istrazi smrti Dženana Memića, za još dva mjeseca, potvrdio je odvjetnik Ifet Feraget za BIRN BiHHercegovine.

Iako je Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine na ročištu o raspravi o produženju pritvora , kako je BIRN BiH ranije napisao, tražilo produženje mjere za još tri mjeseca, pritvor je, prema Feragetu, odvjetniku obitelji Memić, produžen dva mjeseca.zbog opasnosti od ometanja istrage i posebnih okolnosti koje bi dovele do javnog uznemirenja.

Dupovac, bivši šef Odjela za prometne nesreće MUP-a Kantona Sarajevo, i Zijad Mutap, otac Alise, djevojke koja je bila s Dženanom Memićem one noći kada je ubijen, uhićeni su 1. veljače i optužbe optužnice protiv organiziranog kriminala, pomoć počinitelju nakon počinjenog djela i nezakonito posredovanje.

Sud Bosne i Hercegovine nedavno je odredio pritvor za službenika MUP-a KS Josipa Barića zbog organizacijskog kriminala u vezi s nezakonitim posredovanjem i pružanjem pomoći počinitelju nakon počinjenog kaznenog djela u okviru iste istrage.

Dženan Memić preminuo je 15. veljače 2016. godine, nakon teških ozljeda koje je zadobio 8. veljkaače iste godine, dok je sa djevojkom Alisom Mutap šetao Velikom alejom na Ilidži.

Ljubo i Bekrija Seferović optuženi su za izazivanje prometne nesreće u kojoj je Memić teško ozlijeđen, ali ih je Kantonalni sud u Sarajevu oslobodio optužbi. Vrhovni sud Federacije BiH dva je puta ukinuo presudu Kantonalnog suda, a postupak je trenutno pred Vrhovnim sudom.

Detektor.ba

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO