Profesionalna vatrogasna postrojba Posušje bogatija za još jedno vatrogasno vozilo

PRO Oglas

Od danas Profesionalna vatrogasna postrojba Posušje će na raspolaganju imati još jedno vatrogasno vozilo. Riječ je o tipskom vozilu – cisterni marke Mercedes. Pored standardne opreme za gašenje požara, u vozilo je ugrađena visokotlačna pumpa velike učinkovitosti koja se pokazala kao vrlo djelotvorna pri gašenju prošlogodišnjeg velikog požara u Parku prirode Blidinje. Također odlika novonabavljenog vozila je i velika zapremina cisterne od 5000 litara te pogon na četiri kotača. Uz ostala interventna vozila manjeg kapaciteta, ono će činiti tehničku okosnicu PVP-a Posušje. Pojačanje dolazi u pravo vrijeme, s obzirom kako je statistički gledano proljeće i ljeto razdoblje intenzivnijih aktivnosti vatrogasnih društava.

Nabavku je osigurala Općina Posušje te su simbolično njegovu primopredaju izvršili načelnik općine Ante Begić i predsjednik Općinskog vijeća Ivan Lončar u društvu pomoćnika Službe za gospodarstvo i Civilnu zaštitu općine Posušje Marija Jukića i zapovjednika PVP-a Marija Čuture te vatrogasaca ove profesionalne postrojbe.

Načelnik je u kratkom obraćanju istaknuo nužnost nabavke vozila ovakvog tipa, čime će se značajno poboljšati preduvjeti za učinkovitiju borbu s vatrenim stihijama. Podsjetio je kako za uspješan rad PVP-a je potrebno i kontinuirano ulaganje u tehničku opremu, što Općina Posušje kao osnivač i radi. Tako je najavio kako će za potrebe rada ove postrojbe u sljedećem razdoblju nabaviti i akumulatorska kliješta koja će biti od velike pomoći pri spašavanju ljudi u automobilskim i drugim nesrećama.

Profesionalna vatrogasna postrojba Posušje nadzire i vrši intervencije na čak 461 kilometar četvorni površine, od čega je veliki dio šumskog područja. Ukupno 58% šuma u Županiji Zapadnohercegovačkoj se nalazi na teritoriju Posušja. Veliki je to i odgovoran posao u kojem uz posuške vatrogasce sudjeluju i oni iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Rakitno. Njihova spremnost i predanost poslu mogla se vidjeti i na primjeru gašenja navedenog velikog šumskog požara na Čvrsnici, zbog čega im je Županijski i Federalni stožer civilne zaštite dodijelio priznanja.

Općina Posušje

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO