Proglasili stanje prirodne ili druge nesreće da financiranje obnove Gimnazije ne bude problem!

PRO Oglas

Gradonačelnik Širokoga Brijega Miro Kraljević kazao je da još nije utvrđen točan iznos štete nastale na zgradi širokobriješke Gimnazije te da predstoji pronalazak najboljeg rješenja u suradnji s ljudima iz struke.

Grad je osnivač i nositelj svih procesa. Ne bježimo od tih poslova, morat ćemo detaljno vidjeti s ljudima iz struke što uraditi.

Što se tiče rekonstrukcije, prioritet je promijeniti dio krova, a već smo krenuli u proces promjene otvora, što je također jedan od prioriteta. Iza toga na red dolazi dio unutarnje rekonstrukcije, kazao je Miro Kraljević za portal Jabuka.tv.

Kazao je da se još nije poznat točan iznos nastale štete, te da financiranje neće predstavljati problem, ali će najveći problem predstavljati tehnička izvedba radova.

Nema još procjene štete. Ujutro će zasjedati Stožer civilne zaštite pa ćemo vidjeti za štetu i apliciranje za financijska sredstva za obnovu. Neće biti problema oko financiranja, javili su se već dužnosnici sa svih razina, uključujući dužnosnike s federalne razine, ministarstava, kao i predsjednik Čović, kazao je Kraljević 23.siječnja.

Jutros, 24.siječnjam zasjedao je Gradski stožer civilne zaštite koji je predložio gradonačelniku da donese Odluku o proglašenju stanja prirodne ili druge nesreće. Gradonačelnik je usvojio naš prijedlog i donio spomenutu odluku, izjavili su za portal Jabuka.tv iz Stožera civilne zaštite Grada Širokoga Brijega.

Slijedi procjena štete nakon čega će zasjedati Gradsko vijeće.

Gradonačelnik je poslao Gradsko povjerenstvo za procjenu šteta da procijeni stanje štete na zgradi Gimnazije. Nakon što se izvrši procjena, spomenuto povjerenstvo uradit će elaborat koji će biti poslan na usvajanje Gradskom vijeću. Nakon što ga Gradsko vijeće usvoji, Grad Široki Brijeg poslat će zahtjev za traženje pomoći višim razinama vlasti, objasnili su za portal Jabuka.tv iz Stožera civilne zaštite Grada Širokoga Brijega.

Sljedeća instanca je Stožer civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke koji će isti zahtjev proslijediti Federalnom stožeru civilne zaštite koji onda može odobriti financijska sredstva za obnovu zgrade Gimnazije.

Podsjećamo, učenici srednjih škola će do daljnjega nastavu pohađati u Prvoj i Drugoj osnovnoj školi u Širokom Brijegu.

Jabuka.tv

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO