Pronađena dva kampa ilegalnih migranata u BiH koji su uz sebe imali oružje i streljivo

PRO Oglas

Granični policajci i pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH uz granicu te zemlje s Hrvatskom pronašli su dva kampa ilegalnih migranata koji su uz sebe imali oružje i streljivo, potvrđeno je danas u sjedištu SIPA-e u Istočnom Sarajevu.

Kako se navodi u priopćenju, pretraga terena na području Donjeg Svilaja u blizini Save, nedaleko od graničnog prijelaza, provedena je noćas. “Policajci su zatekli veći broj osoba iz migrantske populacije u dva improvizirana kampa, u kojima su pronašli određenu količinu vatrenog oružja i streljiva”, stoji u priopćenju.

Migranti su, kako se navodi, stavljeni pod nadzor, odnosno privedeni, a o svemu je informirano Tužiteljstvo BiH, koje će preuzeti istragu o ovom slučaju. SIPA također navodi da će policija nastaviti utvrđivati činjenice na terenu.

BiH je od početka godine suočena s povećanim priljevom ilegalnih migranata, a najveći broj put prema Hrvatskoj pokušava nastaviti preko Unsko-sanske županije, no dio njih to nastoji učiniti i preko rijeke Save.

OTPOR.Media

Vaš komentar

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO

Protected by Security by CleanTalk