Prosvjetari u ZHŽ očekuju poziv, a Vlada ih ne doživljava ozbiljno, pa najavljuju novi štrajk u nizu!

PRO Oglas

Prosvjetari očekuju poziv na razgovor, ali se to ne događa, poručila je Jasminka Petric, predsjednica Nezavisnog sindikata uposlenih u srednjim školama ZHŽ za Bljesak.info.

Podsjećamo, prosvjetari u ZHŽ-u su u petak održali još jedan štrajk upozorenja kako bi Vladu i ministarstvo potaknuli na rješavanje problema koje ih muči.

Štrajka se zbog oduglovačenja s potpisivanjem Kolektivnoga ugovora, traženja konačnog dogovora o postotku povišenja plaće, isplate razlike umanjene plaće iz svibnja i lipnja prethodne godine, loših uvjeta rada u školama i izostanka stručne podrške te neuvažavanja struke ni po jednom pitanju, naveli su prosvjetari.

Petric ističe kako je ignoriranje od strane vlade problem koji se vuče i od prije. ”Jednostavno iz Vlade ne reagiraju na nas”, istaknula je.

Inače, predsjednik Vlade ZHŽ Zdenko Ćosić nedavno je kazao kako sada nije trenutak za povećanje plaća.

Petric je navela kako će se nastaviti s jednosatnim štrajkovima upozorenja do kraja mjeseca, odnosno do Uskrsa, a onda ”ćemo vidjeti za dalje”.

Naglasila je su potpisivanje novog kolektivnog ugovora i povećanje plaća ”minimum minimuma” koje treba ispuniti.

Smatra kako su prosvjetni djelatnici izabrali najbezbolniji način kako da pokažu svoje nezadovoljstvo.

”Gubi se jedan sat koji je nadoknadiv po potrebi, te djeca nemaju osjećaj ugroženosti niti da im je nešto uskraćeno ili neodrađeno”, poručila je.

Novi štrajk upozorenja održat će se 29. ožujka.

Bljesak.info

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO