Pucaju “ljubavni konci” HDZ-a BiH i SNSD-a. Borjana Krišto zakuhala, Milorad Dodik peče!

PRO Oglas

Milorad Dodik obrušio se danas na predsjedavajuću Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjanu Krišo nakon posjete generalnog tajnika NATO-a Jensa Stoltenberga Sarajevu.

“Prije dva dana smo imali posjetu ovdje generalnog tajnika NATO-a. Vidjeli smo da je gospođa Krišto eliminira srpske predstavnike sa sastanka, osiguravajući da samo predstavnici Federacije budu na sastanku sa tim komandantom.

U svakom slučaju, to je sastanak Federacije i NATO-a, a ne Bosne i Hercegovine.

To izbjegavanje gospođe Krišto da uključi u razgovore predstavnike srpskog naroda, a u to uključi predstavnike hrvatskog i bošnjačkog naroda, više se neće tolerirati”, rekao je Dodik.

Dodaje da je, bez obzira na sve izgovore koji se mogu dati o tom pitanju, neprihvatljivo da su u zadnje četiri međunarodne posjete isključeni sa sastanka članovi Kolegija.

Zatim je rekao nešto što bi moglo nagovijestiti poremećaj odnosa između tradicionalnih partnera u vlasti, Dodikovog SNSD-a i HDZ-a, čiji je član Krišto.

“Dakle, sad ćemo vidjeti kakvu će podršku imati gospođa Krišto srpske strane. Dok se god ta praksa ne promijeni s njene strane, neće se promijeniti ni s naše.

Podržavamo naše predstavnike u Vijeću ministara.

Mislim da je ovo bila ozbiljna, nepotrebna greška gospođe Krišto koja je u jednom osjetljivom trenutku, sa generalnim tajnikom NATO-a osigurala da sjede samo ministar obrane, musliman, ministar inozemnih poslova, musliman, njegov zamjenik Hrvat, ona i njen šef kabineta, a da nitko od Srba ne sjedi tu.

Mi ćemo promijeniti našu politiku po tom problemu”, rekao je Dodik.

OTPOR.Media

Vaš komentar

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO

Protected by Security by CleanTalk