Radnici mostarske firme kamionima su blokirali ulaz i kapiju “Aluminija”

PRO Oglas

Radnici kompanije “MZ Company” iz Mostara danas u 10 sati kamionima su blokirali glavni ulaz i kapiju za kamione mostarskog “Aluminija”. Kako je rečeno “Avazu” na licu mjesta, to su učinili zbog duga koji “Aluminij Industries” ima prema njihovoj tvrtki, a iznosi oko 1,1 milijun KM.

Vlasnik “MZCompany” Merhid Zlomužica rekao nam je da su, nakon što su propali svi pregovori o namirivanju duga, prije pet dana čelnici “Aluminij Industries” obaviješteni da će danas doći po robu koja im nije plaćena, a to je je otpadni aluminij.

-Naveli smo i koji će vozači doći, broj vozila, obavijestili osiguranje, MUP, a kad su naša vozila stigla, pozvali su policiju. Nećemo upotrijebiti nikakvu silu, ali nećemo deblokirati tvrtku dok nam ne podmire dug ili nam vrate robu – rekla nam je Zlomužica.

Aluminijski otpad isporučio je “Aluminij Industries” u siječnju s rokom plaćanja 21 dan od dana fakturiranja.

-Pokušali smo na sve načine riješiti spor, ali nismo uspjeli. Njihov direktor je prava prevara. Oni su od jutros ponudili 300.000 KM za deblokadu tvrtke, ali nećemo. Imam 40 radnika, 30 vozila i nikome nismo dužni. Dok nam ne uplate puni iznos ili dok ne uzmemo robu, nećemo otići odavde – rekla je Zlomužica.

“Aluminium Industries” član je izraelsko-kineskog konzorcija “Abraham Group”, koji je prošle godine u travnju unajmio pogone bivšeg giganta “Aluminium”.

Avaz.ba

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO