“RAT UHLJEBA” – Hrvatski uhljeb godine Gordan Grlić Radman prozvao Željka Komšića uhljebom i uzurpator

PRO Oglas

“Željko Komšić je uhljeb i uzurpator prava hrvatskog naroda u BiH, a hrvatski premijer Andrej Plenković postupio je državnički jer se s njime nije htio sastati prilikom posjeta Sarajevu”, poručio je u srijedu hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman.

„Komšiću nije stalo apsolutno ni do čega osim do vlastitoga ugodnog mjesta. Komšić je tipični primjer jednog uhljeba, uzurpatora na štetu hrvatskog naroda u BiH“, kazao je Grlić Radman novinarima u Zagrebu.

„On bi trebao imati toliko morala i upitati se kako može dozvoliti sebi da bude uzurpator mjesta koje mu ne pripada“, poručio je Grlić Radman, dodavši da se za europsku perspektivu BiH bori Plenković i hrvatska vlada, dok Komšić “još uvijek živi u starim obrascima upravljanja bivše države i nije mu stalo do europske perspektive”.

„Plenković je postupio državnički jer upravo je time i pokazao poštovanje prema hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini. Svaki službeni susret s Komšićem upravo bi pokazao da se Hrvatska ne drži duha i slova dejtonskog sporazuma“, dodao je.

Grlić Radman je odbacio kritike da Plenković ne poštuje institucije Bosne i Hercegovine, navevši za primjer da je primio u Zagrebu bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića i srpsku članicu Predsjedništva Željku Cvijanović.

Hina

Vaš komentar

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO

Protected by Security by CleanTalk