Ratni švercer cigareta “Mile Ronhill” ucjenjuje EU, ali očekuje ipak da malo pripomogne financijski!

PRO Oglas

Očekivali smo bezuvjetnu preporuku za otvaranje pregovora i zeleno svjetlo da, bez obzira na sve nesigurnosti u vezi sa budućnosti Europske unije i proširenjem, krenemo s pravim poslom organiziranja i vođenja pregovora, istakao je danas predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik, komentirajući preporuku Europske komisije za započinjanje pregovora sa BiH kada budu ispunjeni neophodni uvjeti, odnosno kada bude dostignut određen stupanj usuglašavanja sa EU kriterijima.

-Drago mi je da EU opet nije propustila šansu da propusti šansu. Prije svega, očekivali smo bezuvjetnu preporuku za otvaranje pregovora i zeleno svjetlo da, bez obzira na sve nesigurnosti u vezi sa budućnosti EU i proširenjem, krenemo s pravim poslom organiziranja i vođenja pregovora. Ali razumijem i Europsku komisiju, koja se zadnjih tjedana našla pod takvim pritiskom i udarom od strane onih koji su protiv dejtonske BiH i svega što mi radimo – naveo je Dodik na društvenim mrežama.

On je naveo da EU sada traži dodatni napredak.

-Vidjet ćemo što točno, ali i Republika Srpska i ja smo spremni i voljni da do toga dođe. Mi razumijemo da Europska komisija zalaganjem za vladavinu prava smatra da, u skladu s jednim od 14 prioriteta, ove mjere znače automatski prestanak međunarodnog intervencionizma, odlazak OHR-a i lažnog visokog predstavnika i odlazak stranih sudaca u Ustavnom sudu BiH. Ako je ovo cilj Europske komisije, onda smo na istom putu. Ako nije, onda su jasne spekulacije i tako visokog tijela i potvrda lažnog zalaganja za suverenitet BiH – istakao je Dodik.

Dodik je poručio da nema suvereniteta tamo gdje stranci upravljaju.

-Pozdravljam usvajanje Plana za rast, u interesu je i EU da rastom podrži financijski i na svaki drugi način. I tu očekujemo detalje, naročito u vezi s uvjetovanjem koje se spominje u tom dokumentu, ali i tu smo spremni da radimo i razgovaramo – naglasio je on.

Dodik je na kraju poručio:

-Vratite suverenitet BiH, povucite lažnog Schmidta i suce strance u Ustavnom sudu BiH. Onda ćemo vam vjerovati.

Vaš komentar

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO

Protected by Security by CleanTalk