Razotkrivamo prevaru na biralištu u Širokom Brijegu, pogledajte kako lažiraju Lokalne izbore iz 2020. godine

PRO Oglas

Večer Općih izbora, pisali smo kako nakon što se zatvore biračka mjesta kreću “malverzacije” i tada se u velikoj većini slučajeva odlučuje tko će biti predsjednik, tko uhljeb na račun nekolicine budala koje sjede u biračkim odborima kao i promatrača koji dolaze ispred svih političkih stranki, pa čak i “nevladinih” organizacija koje u tome sudjeluju i za sitne novce svoj ugled prodaju.

Ubrzo nakon toga portal nam je onemogućen “srušen” s ciljem da ne iznesemo na vidjelo takve dokazne materijale kako ih ne bi spriječili i napravili pritisak da ponovno odrade to što godinama rade.

Zbog takvih budala obični građani su izgubili volju da izlaze na izbore jer su podsvjesno svjesni kako njihov glas puno ne vrijedi, a u stvari trebalo bi biti suprotno da svaki glas vrijedi i da građani masovno izađu na izbore kako bi promijenili i uklonili brojne dangube koje ne rade ono za što su birani, i koji su nisu ponudili svoj program kojim će narodu osiguravati adekvatne životne uvjete.

Portal OTPOR.Media u suradnji s nekolicinom građana iz Širokog Brijega napravio na dan izbora jedan slikoviti primjer rada budala (izravno ih tako nazivamo s razlogom) jednog od biračkih odbora i promatrača raznih stranki i nevladinih organizacija koje su akreditirane za promatranje regularnosti izbora, a sve u cilju kako bi Vam slikovito prezentirali na koji način prave budalama sve glasače koji su odvojili svoje vrijeme ove sunčane nedjelje kako bi izašli na biralište, i svoj glas dali nekom od svojih kandidata, člana obitelji, prijatelja ili prijateljice za koje su uvjereni kako će se zalagati i truditi za cjelokupnu zajednicu, a ne samo za sebe.

Prije svega da napomenemo kako ne bi bilo da pogodujemo bilo kome u ovom našem “eksperimentu” koji smo odradili samo za ovaj tekst, ovakve stvari se događaju na brojnim biralištima diljem BiH iz godine u godinu, tako da ni ovi izbori nisu bili iznimka na kojima se u biračke odbore i promatrače ubacuju odani kadrovi, prodane duše i kukavice!

Uglavnom, nakon zatvaranja birališta kreću dogovori između promatrača i članova biračkog odbora kako odraditi preferencije dopisujući glasove određenim političkim predstavnicima ili strankama. Kako nevažećim proglasiti određene pravovaljane listiće itd, itd, a to ćemo kao ekskluzivan primjer iz Širokog Brijega prezentirati i kroz video prilog….

Prva dva slikovitija primjera “naših žrtava” koji će poslužiti kao primjer budala koje su mislile kako će njihova manipulacija proći nezapaženo, dolazi nam s biračkog mjesta 150A037, Dječji vrtić Trnoružica 3, naselje Puringaj u Širokom Brijegu:

Primjer 1. glasača

Glasač dolazi na biralište s namjerom da zaokruži kandidata za predsjedništvo BiH za kojeg je uvjeren kako baš na tom biračkom mjestu kandidat Željko Komšić neće dobiti ni glasa od nekog drugog glasača i uredno postavlja x u kvadratić kraj njegova imena, bez nekih dodatnih šaranja i trganja glasačkog listića kako ne bi bio kojim slučajem nevažeći. Listić slika, kao i zabilježenog kandidata. Popunjava ostale listiće te napušta glasačku kabinu i uredno ubacuje listiće u glasačku kutiju i napušta biralište.


Sutradan, 3.listopada u jutarnjim satima na službenim stranicama CIK-a izlaze potpuni rezultati glasanja na pojedinim biralištima, pa tako i na spomenutom biračkom mjestu 150A037, Dječji vrtić Trnoružica 3, naselje Puringaj u Širokom Brijegu.


Kao što možete vidjeti, za Željka Komšića na tom biračkom mjestu nitko nije glasao, ne samo za njega, nego ni za ostale druge kandidate za predsjednika osim za Borjanu Krišto koja je uvjerljivo pobijedila iu 100%-tnom učinku s osvojenih 313 glasova.

Primjer 2. glasača

Na istom biračkom mjestu 150A037, Dječji vrtić Trnoružica 3, naselje Puringaj u Širokom Brijegu drugi glasač odlučuje pronaći nekog skroz anonimnog kandidata za Parlamentarnu skupštinu. Naravno, traži osobu zanimljiva imena, ali s ciljem da je totalni “autsajder” na ovim područjima da od bilo koga dobije glas. Pronalazi kandidata pod imenom AFFAN ĆEHAJIĆ koji se nalazi pod rednim brojem 3 ispred stranke Narod i Pravda. Uredno postavlja x u kvadratić kraj njegova imena, bez nekih dodatnih šaranja i trganja glasačkog listića kako ne bi bio kojim slučajem nevažeći. Listić slika, kao i zabilježenog kandidata. Popunjava ostale listiće te napušta glasačku kabinu i uredno ubacuje listiće u glasačku kutiju i napušta biralište.

Sutradan, 3.listopada na službenim stranicama CIK-a izlaze potpuni rezultati glasanja na pojedinim biralištima, pa tako i na spomenutom biračkom mjestu 150A037, Dječji vrtić Trnoružica 3, naselje Puringaj u Širokom Brijegu.

Kao što možete vidjeti, za kandidata pod imenom AFFAN ĆEHAJIĆ na tom biračkom mjestu nitko nije glasao, ne samo za njega, nego ni za bilo koju političku stranku koja u sebi nema hrvatski predznak.

Ovdje nije bitan Komšić niti Ćehajić, oni su s namjerom zaokruženi kako bi čitateljima portala OTPOR.Media slikovito prezentirali jedan običan i jadan primjer manipulatora na biračkim odborima, ne samo u Širokom Brijegu, nego i diljem BiH koji svojim postupkom se smiju sugrađanima koji su odvojili vrijeme da dođu na biralište.

Kako to izgleda u praksi, portal OTPOR.Media donosi Vam kroz video prilog koji nam je prije nekoliko dana stigao od (anonimnog) pošiljatelja, a mjesto radnje je Široki Brijeg, Lokalni izbori 2020. godine. Dan kada se biralo gradonačelnika i članove gradskog vijeća Širokog Brijega.

Pogledajte te kemijske “kako šaraju”, pogledajte tu družinu kako uništava volju glasača, tu članicu (ne)vladine organizacije “Pod Lupom” koja je trebala zabraniti ovakve stvari kako udara mobitel snimatelja događaja koji nije želio sudjelovati u ovakvim prevarama, i tko god da je bio snimatelj koji je zabilježio ovu sramotu zaslužuje javnu pohvalu jer će sada ova snimka biti primjer kako pojedinci uništavaju izbore koji su dati narodu svake četiri godine da odluče je li pojedinac zaslužio predstavljati svoje sugrađane i boriti se svojom aktivnošću da im olakša svakodnevne životne probleme i adekvatne uvjetu za živjeti u određenoj lokalnoj sredini.

Sada razmislite kako “upadaju” razni uhljebi iduće četiri godine na plaće koje Vi mnogi možete samo sanjati, ali imajte u vidu kako su im to omogućili “jadnici” i budale koje su dobile oko 100 KM za taj dan da sjede na biralištu!

Mili Marušić / OTPOR.Media

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO

Protected by Security by CleanTalk