Reakcije Kabirija nakon što je talijanski medij proglasio Zrinjski ustaškim klubom

PRO Oglas

Talijanska Gazzetta, odnosno njihov novinar Lorenzo Topello u ponedjeljak su posvetili prostor bh. prvaku, mostarskom Zrinjskom, pod naslovom “Zrinjski Mostar, ustaška ekipa za osvajanje Europe”.

Povodom toga oglasio se dopredsjednik kluba Amir Gross Kabiri

HŠK Zrinjski Mostar proteklih je godina proveo značajne i rigorozne mjere kako bi naše tribine bile mjesto zajedništva i poštovanja. Naše navijače, momčad i zajednicu veže ljubav prema nogometu i pozitivnim vrijednostima koje on može utjeloviti u duhu europske zajednice i vrijednosti.

Nemamo tolerancije prema bilo kakvim pokušajima narušavanja ugleda Zrinjskog i to nećemo dopustiti. Iako priznajemo nesretne povijesne okolnosti, koje smo dosljedno osuđivali, klub je uložio velike napore kako bi naglasio da nemamo toleranciju prema antisemitizmu i rasizmu bilo koje vrste. Zrinjski je simbol inkluzivnosti, izvrsnosti i različitosti i ponos je Mostara i BiH te će ostati vjeran svojim vrijednostima.

Mogu vas uvjeriti, kao član ove zajednice već nekoliko godina, kao Židov iz Države Izrael, da prošlost nikada neće biti zaboravljena. Dok se sjećamo prošlosti, koja se ne može izbrisati, fokusiramo se na promjenu sadašnjosti i budućnosti. Ključno je da mlade generacije odgajamo istinom i provjerenim činjenicama. Zato kao klub ulažemo mnoge resurse u ovaj aspekt, marljivo radeći prema budućnosti koja poštuje našu predanost jedinstvu, izvrsnosti i poštovanju, kazao je Kabiri.

OTPOR.Media

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO