Rumenko prima osuđenog ratnog zločinca u uredu Predsjedništva BiH!?

PRO Oglas

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović je primio bivšeg pripadnika Armije Republike BiH Osmana Osmanovića iz Brčkog, koji se nakon tri godine i pet mjeseci zatočeništva u Beogradu vratio u BiH.

Osmanović je iskreno zahvalio članu Predsjedništva BiH Bećiroviću i njegovim najbližim suradnicima na cjelokupnoj pomoći njemu i njegovoj obitelji.

Bećirović je istakao da, iako pravosudne institucije Bosne i Hercegovine a ni Haški sud, nisu imali nikakve naznake da je potrebno pokrenuti procesuiranje Osmanovića, srbijanske vlasti su ga u studenom 2019. godine uhitile prilikom pokušaja prelaska granice sa Srbijom, te pritvorile i neopravdano procesuirale, bez obzira na navedene pravne činjenice.

-Istina i pravda moraju pobijediti. Vrijeme je za nove odnose u regiji, koji će se bazirati na ravnopravnosti i međudržavnom uvažavanju. Posebno je važno da prestane neovlašteno miješanje bilo koje države u pitanja za koja je nadležna sudska vlast Bosne i Hercegovine – istaknuto je, priopćenju je iz Predsjedništva BiH.

OTPOR.Media

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO