Rusija rasporedila 180.000 novih vojnika. Među njima i grupa puna kriminalaca

PRO Oglas

Rusija je rasporedila više od 180.000 vojnika na dvije glavne istočne bojišnice, prema Serhiju Červatiju, glasnogovorniku istočne skupine ukrajinskih oružanih snaga.

“Više od 180.000 ruskih trupa je raspoređeno u zoni odgovornosti Istočne skupine snaga… Front Liman-Kupjansk je duži, zbog čega neprijatelj tamo koncentrira svoje snage”, rekao je Červati u intervju za ukrajinske medije dodajući da se u ovom trenutku nalazi “više od 120.000 neprijateljskih vojnika” na pravcu Liman-Kupjansk. Rekao je da to uključuje zračno-jurišne i mehanizirane postrojbe, postrojbe borbene rezerve Bars, teritorijalne snage i nove jurišne satnije Oluja Z sačinjene od osuđenih kriminalaca.

Červati je rekao da se na bojištu u Bahmutu nalazi oko 50.000 ruskih vojnika. Gradovi Liman i Kupjansk udaljeni su oko 100 kilometara, sjeverno od Bahmuta na istočnom frontu Ukrajine.

Teške borbe kod Bahmuta

U međuvremenu Hanna Maliar, zamjenica ministra obrane Ukrajine, izvijestila je o čestim sukobima u blizini Bahmuta. “Situacija se vrlo brzo mijenja”, rekla je Maliar u objavi na Telegramu. “Kontrola nad istim položajima može se izgubiti i ponovno dobiti dva puta dnevno”, dodala je.

General Oleksandr Sirskij, zapovjednik ukrajinskih kopnenih snaga, rekao je: “Neprijatelj pokušava prebaciti jedinice na najopasnije smjerove za protunapade nastojeći destabilizirati situaciju, uzrokovati gubitke Ukrajini i poremetiti logistiku obrambenih snaga.” Dodao je da “prijetnja ofenzivnih akcija neprijatelja iz strana Bahmuta u smjeru Časiv Jara ostaje”.

Časiv Jar je oko 15 kilometara zapadno od Bahmuta. Siriskij je primijetio da se Rusi “očajnički drže položaja i uporišta koje su nekada zauzimali vagnerovci” misleći na plaćeničke snage koje su vodile rusku ofenzivu oko Bahmuta. Ukrajinske snage uspjele su zaustaviti ruske trupe u kretanju unutar Bahmuta, rekao je.

Index.hr

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO