Ružica Mikulić preuzima ministarstvo financija ŽZH umjesto Tonija Kraljevića!

PRO Oglas

Iako smo ju “otpisali” kao osobu koja je izgubila ministarsku poziciju u Vladi ŽZH, au međuvremenu su imenovani novi ministri gdje se njeno prezime ne spominje na poziciji koju je držala donedavno, Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH gdje ju je naslijedila Daniela Perić, izgleda kako se Ružica Mikulić vraća, ali na drugu poziciju, kako su nam kazali izvori iz Vlade ŽZH.

Ono što nam je poznato, a to je kako se bivša ministrica Mikulić pozvala na detalje govora zastupnika Zvonke Jurišića s 5. redovne sjednice Skupštine ŽZH na kojoj je istakao kako ne treba ministricu kriviti za sve “jer je ona ipak dama” i da krivica oko sukoba nje i Nezavisnog sindikata uposlenih u srednjim i osnovnim školama ŽZH je isključivo na njima zastupnicima, pa i na njemu samome.


Naime, bivša ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH poslala je dopis i pritužbu koji su stigli na stol predsjednika Časnog suda mladeži HDZ-a BiH, kojim predsjedava aktivni Ivan Leko, a koji je nakon razmatranja tog njenog dopisa ustanovio kako su prekršene brojne procedure i kojima je Ružica Mikulić izgubila to ministarsko mjesto, iako je imala 2.401 glas na proteklim izborima, a što je skoro pa duplo više od aktualne ministrice Daniele Perić, koja je imala 1.306 glasova.

Sreća u nesreći bila je da se u međuvremenu neplanirano otvorila ministarska pozicija na kojoj je do sada bio Toni Kraljević, a koji po svemu sudeći odlazi s ove pozicije na mjesto ministra financija u Vladi Federacije BiH, a koja će po izgleda biti dodijeljena Ružici Mikulić kako bi se smirile daljnje histerije i raskol u samom HDZ-u BiH na području Županije Zapadnohercegovačke koji traje već duže vremena.

“Ljubav” između Ružice Mikulić i Tonija Kraljevića bila je kao “bračna zajednica” i posebna za razliku od sviju ostalih ministara. Ružica je gonila po svome, Toni po svome ali na kraju su nekako našli kompromis i situaciju donekle izgladili, gledajući na posljednja događanja s prosvjetom i dobro poznatom trakavicom.

Novu poziciju bi Ružica trebala preuzeti ovog 1.travnja, kada bi trebala položili i svečanu zakletvu!

Mi Marus / OTROP.Meida

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO