Samo jedna porcija ovog voća dnevno i zaboravite na liječnike

PRO Oglas

Avokado je voće koje se smatra jednim od najzdravijih namirnica na svijetu. Ono je bogato zdravim mastima, vlaknima, vitaminima i mineralima, što ga čini izvrsnom namirnicom za održavanje zdravlja.

Jedna od glavnih prednosti avokada su zdrave masti koje sadrži. On sadrži visok udio mononezasićenih masnih kiselina, poput oleinske kiseline, koje su povezane sa smanjenim rizikom od srčanih bolesti, dijabetesa i pretilosti. Također, avokado sadrži i malo zasićenih masti, što je izuzetno važno za održavanje zdravog kardiovaskularnog sustava.

Fantastično voće

Osim toga, avokado je bogat vlaknima koja su izuzetno važna za probavu i održavanje zdrave crijevne mikroflore. Vlakna također igraju važnu ulogu u smanjenju rizika od raka debelog crijeva.

Avokado je također izuzetno bogat vitaminima i mineralima. On sadrži velike količine vitamina K, vitamina C, vitamina E, vitamina B6 i kalija. Vitamin K je posebno važan za zdravlje kostiju, a kalij je ključan za održavanje zdravog krvnog tlaka. Avokado je i pun antioksidansa koji su prijeko potrebni za naše tijelo.

Avokado je nevjerojatno dobar za zdravlje srca te pomaže u reguliranju kolesterola, a što je najbolje, dovoljno je pojesti jedan dnevno za sve dobrobiti. Dokazano je to i u istraživanju provedenom na američkim sveučilištima Penn State, Loma Linda, Tufts, UCLA i Wake Forest. Sudionici koji su šest mjeseci jeli jedan avokado dnevno primijetili su smanjenje nezdrave razine kolesterola.

Klik.hr

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO