Sarajevski vatrogasci pomažu gasiti požar na području Blidinja

PRO Oglas

Pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade Kantonalne uprave civilne zaštite KS pomažu gašenje požara koji već nekoliko dana divlja na području Hercegovine.

Ukupno 21 sarajevski vatrogasac pomaže kolegama na požarištu.

Spomenuta jedinica je blizu 24 sata na terenu i uspješno je obavila gašenje i spriječila širenje požara u svojoj zoni odgovornosti.

U petak, nešto prije ponoći, putem Civilne zaštite Federacije BiH upućen je hitan apel županijskim upravama civilne zaštite.

Vlada Kantona Sarajevo odmah je održala hitnu sjednicu i odobrila angažman Profesionalne vatrogasne brigade KS, koja je iza ponoći krenula na teren.

Kao i do sada, vatrogasci iz Kantona Sarajevo su se i ovoga puta odazivali, te daju podršku svojim kolegama na Blidinju, baš kao što su to i uvijek radili u svim dijelovima BiH kad god je to bilo potrebno

Direktor Kantonalne uprave civilne zaštite KS Dženan Brkanić boravio je danas na požarom zahvaćenom području i u razgovoru sa lokalnim stanovništvom, te kolegama iz lokalne zajednice, vatrogasci KS pohvaljeni su kao najspremnija i najprofesionalnija jedinica koja je bila angažirana na gašenju požara.

Podsjetimo, požar koji već više od sedam dana hara Hercegovinom prijeti da opustoši i jedan od najljepših dijelova naše zemlje. Pomoć su već pružile Oružane snage BiH i susjedna Hrvatska.

Najteže je stanje na Čvrsnici gdje divlja požar koji je zahvatio preko 160 hektara površine i nemilosrdno uništava park prirode Blidinje usprkos teškoj borbi koju danonoćno s vatrenim plemenima vode brojne spasilačke službe za ovaj hercegovački biser.

Klix.ba

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO