Sastali se pajdaši i donijeli prije Schmidtove odluke određenu suglasnost oko pitanja tehničkih izmjena Izbornog zakona BiH

PRO Oglas

Završen je sastanak lidera stranaka vladajuće koalicije na državnom nivou.

Prema prvim informacijama, Elmedin Konaković, Nermin Nikši, Edin Forto, Dragan Čović i domaćin Milorad Dodik postigli su određenu suglasnost oko pitanja tehničkih izmjena Izbornog zakona BiH.

Ono što je zanimljivo, lideri nisu razgovarali samo o izmjenama Izbornog zakona nego i drugim pitanjima koji muče koaliciju na državnom nivou.

Što se tiče izmjena Izbornog zakona, tehničkog dijela odnosno integriteta izbornog procesa, navodno je dogovor da se u roku od mjesec napravi draft zakona. Da li će Schmidt pristati na to, još nije poznato jer je njegov rok istekao.

Navodno je bilo riječi i o CIK-u, povećanju budžeta, evropskim zakonima, ali osim da je postignuta visoka suglasnost lidera – drugih detalja nema. Za sada.

Naravno, bilo je pitanja i o kojima nije bilo nikakve suglasnosti, a primjer je Ustavni sud BiH, kao i apelacijsko vijeće Suda BiH gdje se bitka vodi oko sjedišta ovog suda.

Idućih dana bi pak trebalo biti jasnije šta su lideri konkretno dogovorili i da li će se tog dogovora državi.

OTPOR.Media

Vaš komentar

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO

Protected by Security by CleanTalk