Sastanak Vlade i Sindikata uposlenih u školama ŽZH nije donio kraj štrajka

PRO Oglas

Sastanak predstavnika Sindikata uposlenih u srednjim školama ŽZH s članovima Vlade ŽZH održan je jutros u Širokom Brijegu s početkom u 10. 30 sati i nije donio očekivano okončanje generalnog štrajka prosvjetnih djelatnika. Barem ne štrajka uposlenih u srednjim školama.

„Vijesti sa sastanka nisu baš obećavajuće. Očekivali smo puno više s obzirom da ovaj štrajk predugo traje. Nadali smo se da ćemo dobiti povoljnu partnersku ponudu, no dobili smo ponudu da se plaće povećaju 10 posto. S tim da je to povećanje koje će ići svim proračunskim korisnicima. Mi smo na to kazali da nama u pregovaračkom timu to ne zvuči dovoljno, jer oni znaju kolika su naša traženja i da će to vjerojatno zbornice odbiti. Sastanci u zbornicama su zakazani u ponedjeljak“, istaknula je predsjednica Sindikata uposlenih u srednjim školama ŽZH Jasminka Petric. „Tada je premijer neočekivano, negativno kazao da kome se god ne sviđaju kolika su primanja u školama da može slobodno potražiti sreću na nekom drugom mjestu. Sugerirao je da svojoj djeci i bližnjima ne tražimo posao u školama, nego u nekim drugim sektorima. To je bilo baš neočekivano i podcjenjivački. Mi smo tada napustili sastanak“, kazala je Petric za Radio Posuđje.

Ponuđenih 10% posto znači oko 100 maraka više na plaću, ovisno koliko djelatnik ima radnog staža. „Na današnje životne troškove i mogućnosti Vlade, mislim da je to premala ponuda“, istaknula je Petric.

U ponedjeljak, nakon održanog sastanka u zbornicama srednjih škola u ŽZH bit će donesena odluka slažu li se sa ponuđenih 10% od Vlade ŽZH ili ne. Ukoliko se ne budu složili s ponuđenim iznosom, štrajk u srednjim školama u ŽZH se i dalje nastavlja sve dok se ne postigne dogovor.

I Sindikatu osnovnih škola ponuđeno povećanje od 10%: Prijedlog ide na usuglašavanje s članstvom

Sastanak Sindikata uposlenih u osnovnim školama ŽZH i članova Vlade ŽZH je završio danas nešto prije 15 sati u Širokom Brijegu.

Prema riječima predsjednika Sindikata Slavena Ljubića i oni su dobili ponudu o povećanju plaće od 10 posto. „Večeras ćemo tu ponudu iznijeti Predsjedništvu sindikata i predstaviti koje su promjene prihvatili u prijedlogu Kolektivnog ugovora. U ponedjeljak će podružnice sindikata predstaviti sve članstvu. Članstvo će odlučiti o daljnjem tijeku događaja“, kazao je kratko za naš radio Posušje predsjednik Sindikata uposlenih u osnovnim školama Slaven Ljubić.

RadioPosusje.ba

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO