Savez se konačno oglasio, Horvat odlazi?

PRO Oglas

Hrvatski rukomet ponovno je upisao jedan loš rezultat na velikom natjecanju. Izabranici Hrvoja Horvata podbacili su i završili na devetom mjestu.

Srećom, poklopilo nam se, pa ćemo vrlo vjerojatno igrati kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine. Nakon pobjede protiv Bahreina i zadnje utakmice na prvenstvu Hrvoja Horvata pitali su ima li podršku Saveza za dalje.

Horvat se na to oglušio i bizarno odglumio da je odgovorio na pitanje, no samo je otvarao usta. Nakon toga oglasio se i Hrvatski rukometni savez i u kratkom priopćenju za javnost poručio da je ostvareni rezultat neuspjeh.

Iz ovoga se jasno može iščitati da Horvat ipak nema podršku Saveza, već je treći put podbacio i Hrvatsku bi na idućem natjecanju mogao povesti novi izbornik.

”Nakon posljednjeg susreta hrvatske muške seniorske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj te pobjede nad Bahreinom 43:32, odnosno osvojenog 9. mjesta, Hrvatski rukometni savez obavještava javnost da nije zadovoljan ostvarenim rezultatom i smatra ga neuspjehom.

Minimalni cilj koji je bio postavljen pred izbornika i reprezentaciju bilo je četvrtfinale. Budući da ono nije ostvareno, o statusu izbornika i daljnjem slijedu događaja Hrvatski rukometni savez čeka očitovanje koordinatora struke Line Červara. Naime, sustav Hrvatskog rukometnog saveza postavljen je tako da izbornike nacionalnih selekcija predlaže i opoziva koordinator struke, a nakon toga odluku usvaja ili odbija Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza. O svim daljnjim koracima obavijestit ćemo vas pravovremeno”, kazali su iz HRS-a.

OTPOR.Media

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO