Sedam namirnica za doručak koje će nas držati sitima do ručka

PRO Oglas

Iako je doručak najvažniji obrok u danu, mnogi ljudi čine veliku pogrešku i često ga preskaču. Isto tako, ima i onih koji biraju pogrešne namirnice, koje ih dovoljno ne zasite zbog manjka nutritivnih vrijednosti, što pridonosi prejedanju tijekom dana, u velikoj većini slučajeva čak i prije doručka. Kako objašnjavaju dijetetičari, postoji hrana koja nas može toliko dobro zasititi ujutro da do ručka nećemo niti pomisliti na jelo.

“Doista je važno doručkovati ujutro jer naše tijelo zapravo razgrađuje mišiće za proteine ​​i proizvodi vlastiti šećer”, kaže registrirana dijetetičarka Beth Warren. “Tijelo prolazi kroz prirodni post tijekom noći dok spavamo tako da je ključno da svoje tijelo maknemo iz takozvanog moda gladovanja i počnemo jesti idealno u roku od jednog sata nakon što se probudimo.”

Jesti ujutro je važno, ali ono što jedemo također može imati veliku razliku. Hrana s visokim udjelom šećera, rafiniranih ugljikohidrata i soli može nas ostaviti gladnima, stoga je najbolje izbjegavati ovu hranu ujutro, objašnjava dijetetičarka. Ona zato otkriva sedam namirnica koje će nam pomoći da ostanemo siti do ručka te tako izbjegnemo neželjeno prejedanje, a samim time i debljanje. To su:

– jaja
– zobena kaša
– jogurt s chia sjemenkama
– orašasti plodovi
– avokado
– banane
– tost od cjelovitih žitarica

Index.hr

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO