Sin Zvonke Zubaka kupio posrnulu tvornicu eksploziva Vitezit iz Viteza

PRO Oglas

Posrnulu tvornicu eksploziva Vitezit iz Viteza u središnjoj Bosni po cijeni od 5.5 milijuna eura kupila je kompanija iz Hrvatske, objavili su iz tvrtke, dok lokalni mediji navode kako se radi o WDG prometu iz Zagreba, čiji je vlasnik Matias Zubak.

Stečajna upraviteljica Vitezita Bahrina Huseinbegović izjavila je kako je jedna kompanija iz Hrvatske kupila imovinu Vitezita na javnoj prodaji koja je održana u sudu u Travniku. Odbila je pri tome otkriti o kojoj se kompaniji radi.

Tvornicu kupio sin Zvonka Zubaka

Ranije je bio objavljen međunarodni natječaj za prodaju tvornice na kojemu je najbolja ponuda bila ona hrvatske kompanije.

Po navodima portala Viteški, imovinu Vitezita, koja je procijenjena na 5.5 milijuna eura, kupila je kompanija WDG promet, čiji je vlasnik Matias Zubak, sin trgovca oružjem Zvonka Zubaka.

Kompanija Zubaka starijeg je prošle godine proglašena pobjednikom natječaja za kupovinu Vitezita, no na kraju nije uplatila predviđeni novac.

Dobili ispitni poligon, strojeve, pogon

Kompanija koja je sada ponovno potvrdila spremnost kupiti Vitezit već je uplatila polog od 10 posto, kako se doznaje, dok bi ostatak trebala uplatiti u sljedećih 15 dana.

Poslovni kompleks Vitezit izgrađen je 1950. u sklopu vojne namjenske industrije bivše Jugoslavije. U toj su se kompaniji proizvodile razne vrste eksploziva (nitroglicerin, plastični eksploziv), a unutar kompleksa hrvatska kompanija postala je vlasnik ispitnoga poligona, strojeva i pogona, skladišta te drugih prostorija posrnulog Vitezita.

Hina

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO