Siniša Šakić optužen za ubojstvo Slaviše Ćuluma, a nekad su bili dobri prijatelji i pripadali istoj grupi

PRO Oglas

Siniša Šakić (35) zvani Kinez i Siniša Ćulum godinama su bili dobri prijatelji i pripadali istoj grupi, koja je prije više od 11 godina često pravila probleme policiji u Banjaluci. Međutim, upravo je jučer potvrđena optužnica protiv Šakića, zbog brutalne likvidacije Ćuluma.

U Tužiteljstvu kažu da je Kinez, zajedno sa još jednom osobom, 15. svibnja prošle godine u Ćuluma ispalio 22 hica, od kojih je koban bio onaj koji ga je pogodio u glavu, piše Srpskainfo.

Izviđanje

Prema optužnici, Šakić se tereti da je zajedno, i po prethodnom dogovoru, s nepoznatim osobama, a pijre 15. svibnja, nabavio motocikl i isti koristio za izviđanje mjesta na kojem su planirali da ubiju Ćuluma. U to vrijeme oni su nabavili municiju i automatsko vatreno oružje.

Kinez je s pomagačima našao pogodne lokacije na kojima bi se mogli sakriti i napraviti sačekušu za Ćuluma. Oni su na dvije lokacije pored puta isjekli grane i maskirali taj prostor kako bi se mogli sakriti dok čekaju da Slaviša krene prema gradu.

-Šakić i pomagači su prilagodili dvije lokacije u Dragočaju, u pošumljenom pojasu pored lokalnog puta koji su koristili za svoje skrivanje i skrivanje motocikla, te za osmatranje i izvršenje krivičnog dijela – navedeno je u optužnici.

Zasjeda

Zatim su 15. svibnja oko 11.15 sati u Dragočaju, zaseok Kočići, u zasjedi sačekali Ćuluma, koji je naišao putem, vozeći automobil „golf 6“. Prema vozilu su ispalili najmanje 22 hica iz dvije automatske puške, koja su oštećenom nanijela teške i po život opasne ozljede, usljed kojih je nastupila trenutna smrt. Ubojice su se potom motociklom udaljili u nepoznatom pravcu.

Za ubojstvo Ćuluma se saznalo tek nakon dva sata. Pokrenuta je velika istraga, te su u roku 24 sata privedene sve osobe s kojima je ubijeni bio u sukobu, ali i one koji su ga dobro poznavali.

Presuda

Kinez je ranije bio osuđen, zbog pokušaja ubojstva upravo Slaviše Ćuluma. Kinez je 2013. godine osuđen u banjalučkom Osnovnom sudu na tri godine zatvora na osnovu osam optužnica, a presuda je izrečena nakon što je priznao krivicu.

Dok su se družili, banjalučka policija ih je povezivala s većim brojem prekršaja i krivičnih djela, koje su zajedno počinili. Sukob između njih počeo je još 2010. godine. Prvi veći vatreni obračun dvojice bivših prijatelja dogodio se 28. veljače te godine kada je Ćulum sivim “audijem” došao pred kuću Šakića da riješe razmirice, a on je s balkona ispucao rafal na vozilo.

Srpska.info

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO