SIPA u Mostaru lišila slobode tri lica zbog navođenja na prostituciju

PRO Oglas

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su (26.1.2021. godine) u Mostaru pretresli tri lokacije i slobode lišili tri lica, državljana Ukraine, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo iz člana 187. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine „Međunarodno navođenje na prostituciju”.

Navedena lica, sumnjiče se da su sudjelovali u organiziranju ili vođenju aktivnosti u vezi sa pružanjem seksualnih usluga na području Mostara, tako što su ostvarivali kontakte sa korisnicima i posredovali u dogovorima za pružanje seksualnih usluga.

Tokom pretresa stambenih objekata, otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku, i to: mobilni telefoni, SIM kartice, određeni novčani iznos i drugi predmeti.

Lica lišena slobode privedena su u službene prostorije SIPA-e gdje se kriminalistički obrađuju u prisustvu tužitelja Tužiteljstva BiH.

U vezi sa realizacijom gore navedenih aktivnosti, SIPA će u zakonskom roku nadležnim pravosudnim institucijama podnijeti odgovarajuće izvještaje, navodi se u priopćenju SIPA-e.

OTPOR.Media

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO