Širi se istina o Kabiriju

PRO Oglas

Danas u BiH postoji više novina, portala, televizija – jednom riječju medija više nego u cijeloj Europi prije 50 godina. Toliki broj onih nazovimo medijskih i tzv medijskih djelatnika na ovako malom prostoru gdje svatko svakog zna, gdje se svaki događaj otkrije za 24 sata, gdje se istina o političarima i njima bliskim gospodarstvenicima zna, njihove, akcije , poslovi, korupcija, kriminal, itd… pa ipak možemo reći da živimo iza „željezne zavjese“ kada je jedna tema u pitanju, a to je Aluminij i njegov „Spasitelj“ Amir Gross Kabiri.

Zašto je to tako, je li to manjak hrabrosti, odvažnosti, slobode, manjak osjećaja za pravednost, ili su brojni mediji glasnogovornici svatko svojih političkih stranaka i predstavnika? – pitanje je da svatko razmisli o ovome.

Da li je Amir Gross Kabiri stvarni investitor, da li je imao, prikazao i donio kapital kojim je dokazao da je kredibilan da može preuzeti Aluminij? – odgovor je nije!

Da li je Vlada F BiH prihvatila i odobrila Memorandum/Program tj Ponudu, koju je dostavio Amir Gross Kabiri koju je prezentirao i dostavio Vladi već davne 2020 g.? Odgovor je – Vlada je na 210 sjednici sve odbila što je gosp Kabiri sa nepostojećim Kinezima dostavio kao Plan Program preuzimanja imovine Aluminija kroz najam. E sada , kako je onda „On“ preuzeo Aluminij – to je drugi par rukava- o tome nećemo u ovom članku, ali činjenice su da je Vlada Model Kabirija o preuzimanju Aluminijeve imovine kroz najam – odbila!!!

Da li je Amir Kabiri, ispoštovao Ugovor o najmu kojeg je „On“ sam pisao – nitko drugi već „On“ ?- Odgovor je nije?

Da li je Amir Gross Kabiri i njegov najam imovine Aluminija, razlog da je Aluminij u tri godine najma ostvario 51,6 mil KM gubitka te cca 135 mil KM troška zateznih kamata na dugove vjerovnicima, dok je sebi priskrbio dobit tj zaradu od 85 mil KM – Odgovor je, sve točno.

Da li javnost zna da Aluminij kroz 30 godina najma tone cca 500-550 mil KM u nove gubitke, te cca 450 mil KM u nove troškove zateznih kamata što je zbroj od cca jednu milijardu KM gubitaka za Aluminij?- Odgovor je sve točno.

Da li javnost zna da Kabiri nije ništa kapitala donio i uložio u Aluminij, a sve što je ulagao, financirao, sponzorirao, plaćao sve, svašta i svakoga, jeste novac, „naš, moj, tvoj, novac svih nas građana odnosno FBiH, jer je to novac koji je zarađen u Aluminiju“, a sve je to mogao raditi Aluminij, sam bez Kabirija, ali očito posrednik je doveden planski, ciljano i sa svrhom?

Zašto se Kabiri promovira na sve moguće načine, zašto već po tko zna koji put slavi rođendane i dane neovisnosti države Izrael u više gradova u BiH, a to ne radi i ne slavi u Izraelu?

Da li se se smije gosp Kabiri vratiti u Izrael? Da li je gosp Kabiri doveo cijelu familiju u BiH?

Da li se protiv gosp Kabirija vode ikakvi sudski procesi u Izraelu?- da

Da li je gosp Kabiri lagao kada je prezentirao da umjetnine koje je donio u Mostar vrijede 200 mil USD pa kasnije 300 mil USD.

Zašto izraelski časopisi još prije 4-5 god kada su pisali o Kabiriju, navode da njegove slike, figure, statue, tj umjetnička djela vrijede cca 55 mil USD, ali napominju da i sami sumnjaju u toliku vrijednost njegovog umjetničkog blaga kojeg je naslijedio od pok. Djeda. Masuda Abrahama Kabirija.

Zašto je gosp Kabiri donio sve te umjetnine u Mostar, jesu li mu te umjetnine bile u opasnosti da se ne oduzmu, je li ih morao skloniti? – odgovor je da, da, da,!

Da li gosp Kabiri posjeduje još firmi u Izraelu, koje krije, koje ne navodi, koje su kontraverzne, koje su na sudu itd..? odgovor je da

Zašto te firme krije kao firmu u Panami koja je vlasnik Aluminij industries doo, koja je praktički preuzela svu imovinu Aluminija?

Zašto svi šute nad činjenicom da je imovina Aluminija iznajmljena bez odluke i suglasnosti Vlade F BiH, sada već nepoznatoj firmi i nepoznatom vlasniku iz Paname (ilegalna, Off Shore zona)

Zašto šuti sada novi Ministar, Premijer, Tužiteljstvo, HDZ, SIPA itd..?

Je li Kabiri danas najveća prijetnja za Vladu F BiH, za Ministra, Premijera, za HDZ?

Koliko i dokle će se tolerirati nezakonitosti koje se događaju u Aluminiju?

Gdje su istraživački mediji, da li znaju istraživati, otkriti istinu, ili će kao neki dan Žurnal.Info u svom videu, malo zamutiti baru, a ništa ne reći niti prikazati, jer su sugovornici koji su davali izjave prekompromitirani na temu Aluminija da bih im se izjave uvažile kao vjerodostojne.

Stoga, vraćamo se na pitanje sa početka da li su političari, tužitelji pa i brojni mediji glasnogovornici svatko svojih političkih stranaka i predstavnika, da li im model A. Gross Kabirija odgovara, da li su prijatelji sa njim?

Na kraju pitanje, da li je Aluminij industries doo i gosp Kabiri projekt „SIVE ZONE“ , a jeste jer je vlasništvo u Panami, te se preko tog projekta, a kako gosp Rizah Softić i izjavljuje – lakše čerupa Aluminij?

Tako u članku ispod prenosimo i izjavu gosp. Softića, predsjednika UDAU BH, koji je jedan od rijetkih i ne nalazi se sa druge strane „Željezne zavjese“, te je u više navrata pa i sada progovorio o stanju u Aluminiju.

https://www.oslobodjenje.ba/dosjei/intervjui/rizah-softic-veze-onih-koji-vode-bosnalijek-i-kvp-a-otkrivaju-atentatora-na-zivkovica-873687

IMA LI I VLADA FBIH I KOLIKO ZASLUGA ZA JAKO LOŠE STANJE U ALUMINIJU D. D. I KOJA JE NJENA ULOGA U GIKIL-U?

-Vlada s Fadilom Novalićem na čelu čak je otvoreno podržala kriminal koji uništava Aluminij, a taj kriminal proizvodi naočigled javnosti Amir Gross Kabiri, koji je nezakonito, mimo ugovora o zakupu Aluminija, registrirao svoju firmu Aluminij Industri d. o. o. Mostar, a koja mu služi za lakše čerupanje Aluminija. Ono što je glavno za Vladu FBiH sa Nerminom Nikšićem na čelu jeste to da nadležni ministar ne ide u obilazak Aluminija i u kontrolu realizacije ugovora o zakupu, kako bi se uvjerio da Gross Kabiri ništa ne radi po ugovoru. Kada bi to htio da uradi, morao bi tražiti dozvolu od HDZ-a BiH, jer takav prešutan dogovor postoji. Ovo bi mogao uraditi i KVP, ali u Komisiji postoji Romeo Zelenika koji, po našoj pretpostavci, to sve i kontrolira i nadgleda.

Ponovo postavljamo neka pitanja – ako se gosp Kabiri, od samog početka tj dolaska u F BiH, tj sredinom 2019, pa do danas, služio: lažima , prevarama, obmanama, počinio brojna kaznena djela iz područja gospodarskog i financijskog područja skupa sa svim onima koji su mu omogućili da radi to što radi , a među kojima su predstavnici izvršne vlasti, politike itd… da li znaju svi ti da bi gosp Kabiri mogao ih povući sve za sobom – tamo gdje ne bi želili biti. Zašto ti – ne kažu dosta, pakuj kofere dosta je bilo, prekidamo operaciju – ili je Kabiri odlučio ići do kraja jer umjetnine koje je morao negdje donijeti – deponirao ih je upravo u Grad Mostar u Galeriju Aluminij, a svi ovi naši su slijepi te čekaju kraj- možda i svoj kraj?

Ima li itko hrabrosti da sve ovo prekine i vrati Aluminij vlasnicima?

Ako je proglašen bankrot gosp Kabirija u Izraelu, netom prije nego što je došao u Mostar, ako su mu slike i figure (balerine, konji itd) bili zalog po kreditima i vjerovnicima u njegovi propalim poslovima, pitanje je da li su naši političari, izvršna vlast, tužitelji, prof doktori u Nadzornom odboru zaista „Konji“ pa su dopustili da ih osoba sa iskustvom u transnacionalnom kriminalu dovede kako njih tako možda i FBiH u veliku opasnost?

Zadnje pitanje je – ako je većina opusa umjetničkog blaga gosp Kabirija sačinjena od ruskih umjetnika, pitanje je da li i koliko danas vrijede ta djela na tržištu uzimajući u obzir ulogu Rusije u agresiji na Ukrainu.

Sve u svemu, čudna smo mi Država, čovjek koji je bankrotirao u Izraelu, dođe u Mostar, a u Sarajevu se donese odluke iza zatvorenih vrata da mu se pokloni najvrijednija tvornica u Jugoistočnoj Europi – kažemo pokloni, ali „vrag“ ne da mira taj „Čovjek“ ne zna kako treba i po zakonu, već radi sve po modelima kako je radio i u Izraelu.

Da li će Nadležni, Tužiteljstvo, nova Vlada, progledati….. ostaje da vidimo.

U narednom periodu, očekujte u našim objavama više o istini o gosp Kabiriju, jer smo Mi, mali ali slobodan medij čitan na cijelom području BiH i šire.

Istraživački tim portala OTPOR.Media

Portal OTPOR.Media redovno je upravo ove stvari javnosti prezentirao i upozoravao kroz naše brojne istraživačke radove gdje smo razotkrivali sav kriminal koji se “uvukao straga” u Aluminij Mostar! Sve članke možete pronaći na link stranici:

SLUČAJ: Amir Gross Kabiri

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO