Još rubrika

  Širokobriješko selo dobiva besplatnu Digitalnu akademiju za djecu

  PRO Oglas

  Neprofitna organizacija Vitko Foundation, pokrenuta od lokalnog poduzetnika, lani je donijela u selo Duboko Mokro u Širokom Brijegu besplatnu školu engleskog jezika koju je pohađalo gotovo 50 polaznika. Vitkova škola engleskog jezika nastavila je svoj rad, a sada u Duboko Mokro stiže besplatna Digitalna akademija: djeca će programirati robote, kreirati računalne igrice, raditi web dizajn stranica, učiti o digitalnom marketingu i stvarati svoju školu budućnosti. Vitko Foundation se također pobrinuo osigurati računala u učionici područne škole u Mokrom.

  Vitkova Digitalna akademija namijenjena je učenicima od 1. do 9. razreda osnovne škole. U svijetu u kojem se tehnologija mijenja i napreduje iz dana u dan što kod čovjeka zahtjeva konstantnu prilagodbu, o njoj je potrebno učiti od malih nogu. Upravo zato, a s ciljem razvoja digitalnih kompetencija budućnosti, organizacija Vitko Foundation je za one najmlađe pripremila i prilagodila program Digitalne akademije kroz 4 razine koje mogu pohađati sva djeca, bez obzira na predznanje. Polaznici Vitkove Digitalne akademije u Dubokom Mokrom imat će tako priliku od malih nogu uploviti u svijet najviših tehnologija na njima prilagođen način te postati programeri, kreatori digitalnih slikovnica, videoigara, izumitelji vlastitih robota ili pak dizajneri web stranica i mali marketing stručnjaci.

  Na svakom je stupnju sadržaj organiziran u projekte kojima se postižu obrazovni ishodi definirani kroz cjeline: Vizualno programiranje, Robotika, Programiranje senzora mikrokontrolera, Rad na arduino platformi i rad u programskim jezicima prilagođenim dobi osnovnoškolaca poslije čega ide Web dizajn, HTML, CSS, Javascript i rad u drugim programskim jezicima.

  Važno je istaknuti da glavni fokus Vitkove Digitalne akademije nije tek učenje digitalnih tehnologija, već razvoj dječje kreativnosti, znatiželje i kritičkog mišljenja te dolazak do rješenja problema uz eksperimentiranje, što su vještine potrebne za uspješan život i djelovanje u 21. stoljeću.

  Vitko Foundation organizacija je koja nastoji dokazati da se s malo dobre volje i puno kreativnosti – a bez izdašnih financija – može napraviti bolja i prosperitetnija sredina u materijalnom, mentalnom i duhovnom smislu. Trenutno djeluju samo na području MZ Mokro. Detalje o trenutnom projektu, ali i svim dosadašnjim i budućim projektima možete saznati prateći facebook stranicu Vitko Foundation te njihovu web stranicu www.vitko.ba. Iz ove organizacije poručuju kako na ovome neće stati te da već rade na više drugih projekata, od kojih će neki jako brzo doći u implementaciju.

  OTPOR.Media

  POSLJEDNJE OBJAVLJENO

  PRO Oglas