Širokobriježanke putuju u Ameriku na Svjetsko prvenstvo

PRO Oglas

Nakon višegodišnjih propuštanja svjetskih prvenstava, sportašice iz Hrvatskog cheerleading kluba Široki putuju na Svjetsko prvenstvo koje se održava u Orlandu na Floridi. Zbog financijske nemogućnosti točnije izostanka sustavnog financiranja sporta u Bosni i Hercegovini, jer trenutno sportaši i sportašice iz svih sportova prepušteni su milosti i nemilosti političara, propušta se sudjelovanje na mnogim natjecanjima, a samim time Bosna i Hercegovina gubi sportaše koji odlaze igrati za druge zemlje.

Hrvatski cheerleading klub Široki cheerleading je prvak BiH otkako postoji ovaj sport u Bosni i Hercegovini, postali su sinonim za ovaj sport i velika reklama Bosni i Hercegovini, jer osim na domaćim osvajaju medalje i na natjecanjima po Europi.

Najnagrađivanije članice ovog klub Natalija Galić i Valentina Kraljević uz trenericu Nikolinu Čolak predstavljati će Bosnu i Hercegovinu na Svjetskom reprezentativnom prvenstvu koje se od 18.04.2023. održava u Walt Disney World u Orlandu na Floridi, a odmah nakon toga od 23.04. održava se i Svjetski klupski kup na kojem će ista postava predstavljati Hrvatski cheerleading klub Široki.

Zanimljiva činjenica je da je Bosna i Hercegovina do sada sudjelovala na Svjetskom prvenstvu svega 2 puta. 2013 i 2015. godine kada je Nikolina Čolak postavila i najbolji rezultat BiH osvojivši 11 mjesto. Samo jedna pozicija ju je dijelila do finala. Tko zna, da je imala podršku koja je potrebna za ovaj nivo natjecanja možda bi Bosna i Hercegovina imala medalju. Nažalost imala je samo talent i srce.

I tih godina kao i 8 godina kasnije ništa se promijenilo nije. Djevojke putuju u Ameriku zahvaljujući dobrim ljudima, a ne institucijama BiH. Na Svjetskom prvenstvu Bosna i Hercegovina biti će najmalobrojnija delegacija. Djevojke su prepuštene same sebi idu i bez kompletnog stručnog stožera, kondicijskog trenera, fizioterapeuta, frizerke, šminkerice, tim menadžerice itd. Da stvar bude još gora nitko iz Bosne i Hercegovine od službene delegacije neće sudjelovati, niti jedan ministar sporta ili predstvnika ureda ministarstava sporta svih nivoa vlasti.

Nama je veliki uspjeh što uopće putujemo, ostale reprezentacije se uvježbavaju već pola godine najmanje, a mi do prije 10 dana nismo znale jel uopće idemo. Nažalost u našoj zemlji stvari u sportu ne funkcioniraju kako treba, trenutno traje borba Olimpijskog odbora BiH sa predstavnicima vlasti, ostaje nam samo nada da će uspjeti u naumu. Ja osobno sam rekla djevojkama da idemo bez ikakva pritiska za rezultatom. Mi nemamo iskustvo kao što drugi imaju zbog situacije kakva je, jer nije isto izvesti odlično pred trenerima u dvorani doma i izići pred prepunu dvoranu na Svjetskom prvenstvu gdje Vas snima 50 kamera sa svih strana plus još fotografi. Natalija i Valentina prvi put sudjeluju na Svjetskom prvenstvu, kada sam ja igrala one tada nisu još bile ni krenule baviti se ovim sportom. Meni osobno bi bila želja da djevojke izvedu nastup odlično i kvalitetno kako izvode na treningu, a ostalo nek bude na sucima. Želim prvenstveno da su one zadovoljne, a onda ću biti i ja. Idemo učiti, skupiti iskustvo i vratiti se doma u našu Hercegovinu i prenositi znanje ostaloj djeci. Željela bih iskoristiti ovu priliku i zahvaliti se onima koji su nas podržali i pomogli nam da sudjelujemo na prvenstvu: Grad Široki Brijeg, Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne, Služba za zapošljavanje ŽZH, Global Soft, Mepas, Fond solidarnosti, dr Zorica Ljaljević (USA), te gospodinu Ivanu Brkiću iz Olimpijskog odbora BiH – Nikolina Čolak

Svjetsko cheerleading prvenstvo prenositi će velik broj televizijskih kuća u svijetu, a u Bosni i Hercegovini se može pratiti uživo na Olimpijskom kanalu preko interneta. Bosna i Hercegovina se natječe u Freestyle pom duo disciplini.

OTPOR.Media

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO

Protected by Security by CleanTalk