SKANDAL: HT ERONET u Širokom Brijegu krivotvorio potpis klijenta!

PRO Oglas

“Ovdje se očito radi o krivotvorini potpisa, i to je posao za nas!” – kazali su nam u neformalnom razgovoru policijski djelatnici kojima smo pokazali novi “slučaj” koji ćemo javnosti prezentirati, a s kojim se susreo naš sugrađanin u poslovnici HT ERONET-a u Širokom Brijegu.

“Ako je istina što ste nam kazali i ovo što smo vidjeli, tu ima posla i za nas. Jer krivotvoriti nečiji potpis stavljajući ga na službeni dokument kojim bi se izvlačila nekome, neka korist, to predstavlja krivično djelo i oštećeni slobodno neka nam se obrati” – kazali su u neformalnom razgovoru iz Tužiteljstva ŽZH nakon što smo im prezentirali dokaze i novu priču na kojoj radimo.

Ok, svi imaju posla, a imamo ga i mi prezentirati Vam što se dogodilo tog dana u poslovnica HT ERONET-a u Širokom Brijegu, kada je naš čitatelj Robert Ljubić iz Širokog Brijega došao raskinuti ugovor o daljnjoj pretplati.

Iako je prvi ugovor potpisao 2016.g. na dvije godine tj. do isteka ugovora 2018. g., nakon toga od 2016.g nije potpisivao nikakav produžetak ugovora s HT ERONET-om. Na njegov zahtjev da mu se odobri uvid u taj novi potpisani ugovor, isti ostaje iznenađen kada je vidio potpis na istom, a koji nije njegov i što je jasno vidljivo, a u što se možete i Vi uvjeriti kako nema niti malo sličnosti u potpisima.

Krivotvoreni potpis Roberta Ljubića
Pravi potpis Roberta Ljubića

Tog dana, 28.03.2022.,nakon što je vidio potpis koji očito nije njegov, Robert Ljubić vrši prigovor na ugovor tvrdeći kako on nije potpisao taj ugovor i traži raskid istoga.

Prigovor korisnika Roberta Ljubića

Odgovor koji je dobio, bio je kako ne može raskinuti ugovor jer isti još traje, a u protivnom ako bi došlo do raskida istoga, trebao bi platiti sve ostale troškove do kada ugovor traje, a to su:

-Najam modema,
-Naknada štete za uništen, oštećen ili otuđen 4-portni ADSL modem ili WiFi,
-Penali za -pretplata za ADSL
-Penali za – Modem ADSL

Što za njega krajnjeg korisnika iznosi oko 435 KM.

Prvo podmiri prijevremeni prekid ugovora!

Zatražili smo od g. Ljubića na uvid njegove ostale dokumente na kojima se nalazi njegov potpis, iznenađujuće, niti jedan približno ne sliči krivotvorenom potpisu u poslovnici i ostaje nejasno tko je potpisao umjesto njega taj ugovora, ako on nije!

Sukladno Zakonu o pristupu informacijama, ispred portala OTPOR.Media šaljemo prema HT ERONET-u upite…

Tražimo da nam pojasne o čemu se ovdje konkretno radi i kako je moguće da se potpis g. Ljubića našao na ugovoru kojega on nije potpisao:

-Iako je redovno plaćao sve račune i nije koristio nikakve dodatne pogodnosti pretplatnika, a tek nakon odluke o raskidu ugovora shvatio kako je njegov potpis krivotvoren, zbog čega Vaš klijent nije informiran da mu je ugovor istekao 2018. godine i da ako želi nastaviti daljnju pretplatu nije pristupio osobno potpisati isti?

-Je li praksa HT ERONET-a da umjesto klijenta ugovor automatski se produžuje bez njegova znanja i pristanka?

-Kako je moglo doći do krivotvorenja potpisa?

-S obzirom na to kako se radi o službenom dokumentu Ugovora, tko i na koji način snosi posljedice za ovakav postupak krivotvorenje potpisa?

-Jeste li imali i prije pritužbe na ovakve nepravilnosti krivotvorenja službenog potpisa?

-Što će po ovom pitanju poduzeti HT ERONET ako se sudski dokaže kako se radilo o zlouporabi u poslovanju s klijentima?

Ovo su bila pitanja koja smo uputili prema HT ERONETU, a opširan odgovor koji smo od njih dobili, mnoge će iznenaditi:

“Poštovanje,

JP HT d.d. Mostar sa svim svojim korisnicima postupa sukladno odredbama Općih uvjeta za pružanje telekomunikacijskih usluga, koji su doneseni temeljem Zakona o komunikacijama te pravilnika Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) kao krovne državne agencije za reguliranje pitanja koje ste u Vašem obraćanju naveli. Prodajno osoblje JP HT d.d. Mostar odgovorno i savjesno pristupa svakom korisniku sukladno internim pravilnicima i procedurama., tako je bilo i sa našim korisnikom koji je predmet ove korespondencije.

Naši korisnici telekom usluga mogu potpisati ugovor na neodređeno ili određeno vrijeme. Kod ugovora na neodređeno vrijeme korisnik ima mogućnost raskinuti ugovor u bilo kojem trenutku. Ipak najveći broj naših korisnika odlučuje se i potpisuje ugovor na određeno vrijeme (12 ili 24 mjeseca ), čime stječe određene pogodnosti za vrijeme trajanja takvog ugovora. Ako po isteku ugovora na određeno korisnik isti ne obnovi na novo razdoblje od 12/24 mjeseca, usluge po automatizmu nastavlja koristiti na neodređeno, pri čemu gubi pogodnosti iz ugovora na određeno sve dok ne sklopi novi ugovor na određeno ili podnese zahtjev za prekid pretplatničkog odnosa.

Svi naši korisnici dva mjeseca prije isteka ugovora na računu za fiksne telekomunikacijske usluge dobiju informaciju da im s određenim datumom završava ugovor koji nosi određene pogodnosti.

U slučaju bilo kakvog nezadovoljstva tijekom trajanja pretplatničkog odnosa, nejasnoća ili poteškoća s uslugom, korisnik ima pravo i mogućnost uložiti prigovor po kojem postupa prvostupanjsko i drugostupanjsko povjerenstvo.

Korisnička podrška HT Eroneta na raspolaganju je za servisiranje zahtjeva i upita koje naši korisnici dostave telefonski ili putem nekih od dostupnih digitalnih kanala, uključujući e-mail adresu info@hteronet.ba vezano za svoj pretplatnički odnos i usluge koje koriste te Vas kao zainteresiranu stranu u svojstvu u kojem ste nam se obratili možemo uputiti na podnošenje zahtjeva za pristup informacijama sukladno Vodiču za pristup informacijama, koji je dostupan na našim službenim web stranicama putem sljedeće poveznice: https://www.hteronet.ba/upoznajte-nas/vodic-za-pristup-informacijama-s233″ – odgovor opširan je koji smo dobili od Korisničke podrške HT ERONET-a, a koji potpisuje Dinko D.

Znači, dobili smo kao odgovor jedno Veliko ništa i “šaltanje” na druge. A što je već ustaljena praksa, ne samo kod njih, nego kod mnogih koji su tu kada treba novce uzeti, a kada se problem stvori “loptice se prebacuju” s jednih na druge!

Odgovor kakav smo dobili, takav smo Vam i prezentirali, a oni neka se međusobno dogovaraju na ova ozbiljna pitanja što su i kako trebali odgovoriti, jer “sporni potpis” je izgleda veliki problem koji sigurno neće tako lako opravdati, a kada se odluče što će napisati, imaju kontakt e-mail portala i neka pošalju, vrlo rado ćemo objaviti.

A što se tiče g. Roberta Ljubića, on će pokrenuti prijavu i tužbu pred nadležnim institucijama, pa ćemo doznati tko i kako smije nečiji potpis krivotvoriti. Ako se ustanovi kako je ovo bio legalan potez, nemojte se začuditi da vam neka gospođa za šalterom u banci s Vašeg privatnog računa uzme za sebe koju markicu za nokte, naravno uz “Vaše” dopuštenje kojim ste to potpisali.

Mili Marušić / OTPOR.Media

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO