SKANDAL: Medicinski otpad iz Širokog Brijega i Mostara brzo zatrpavaju u Neumu kako bi prikrili tragove!

PRO Oglas

Žitelji jedinog bh. gradića na moru tvrde da tijekom noći kamioni medicinskog otpada iz cijele Hercegovine stižu na odlagalište otpada u Neumu, te se zatrpavaju kako bi se uklonili dokazi.

O svemu je jučer Hercegovinu.info izvijestio mještanin Josip Butigan, koji je zabilježio sve i fotoaparatom, te se sukobio i s djelatnicima tvrtki koje rade na odlagalištu, zbog čega je intervenirala i policija. Butigan, s kojim su od jučer na vezi, tvrdi da od jučer ima prijetnje smrću, doživio je i fizički napad, a sve je zabilježeno u policiji i Domu zdravlja Neum.

U MUP-u HNŽ-a kažu da čekaju detaljnije informacije, te će o svemu izvijestiti javnost. U neumskom komunalnom poduzeću u tijeku je hitan kolegij upravo zbog odlaganja medicinskog otpada na lokalitetu Klepovica. Butigan tvrdi da na odlagalište otpada stiže medicinski otpad iz Mostara i Širokog Brijega, te se zatrpava, kako bi se uklonili dokazi. Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar portal Hercegovina.info uputio je pitanje kuda ide njezin medicinski otpad.

“Infektivne kategorije medicinskog otpada (180101, 180103, 180104) preuzima iz SKB Mostar firma MVVM doo Mostar. Ovaj otpad iz bolnice se odvozi na dnevnoj razini. Ostale kategorije medicinskog otpada (kemijski 180106, 180107, farmaceutski 180109, te citostatike 180108 ) preuzima firma Grioss iz Gruda. Ovaj otpad odvozi se svako 3 do 4 mjeseca”, naveli su iz Ureda za odnose s javnošću bolnice za hercegovina.info.

Butigan pak javno proziva mještanina Neuma Đuru Bogdanovića, koji zatrpava medicinski otpad bagerom, i Darku Stankovića, koji otpad dovozi kamionima tvrtke Gram trans iz Širokog Brijega. Iz tih tvrtki se još nisu oglasili, a skandal trese Neum.

Hercegovina.info

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO