SKANDAL U FINSKOJ – 40% „smrti od Covida“ bile su lažne

PRO Oglas

Finska je postala jedna od prvih zemalja koja je podastrijela dokaze da su državne agencije diljem svijeta počinile prijevare u izvješćivanju o smrtnim slučajevima od Covida tijekom plandemije (baš onako kako već godinama upozoravamo), kako bi prenaglasile „smrti povezane s Covidom“ i potaknule masovnu histeriju.

Prema Sirkki Goebeler, glavnoj specijalistici Finskog instituta za zdravlje i socijalnu skrb (THL), Covid-19 nije bio stvarni uzrok smrti oko 40 posto smrtnih slučajeva koji se pripisuju toj bolesti u Finskoj. Kao rezultat toga, oni neće završiti u službenim podacima Finske statistike kao smrtni slučajevi od koronavirusa.

Kako stoji u finskom izvješću,“Goebelerina jedinica pregledava sve finske smrtovnice prije nego što se proslijede državnom zavodu za statistiku. Jedinica se usredotočuje na smrtovnice povezane s koronavirusom gdje je liječnik naveo Covid ili kao primarni ili kao uzrok smrti.”

“Broj smrtnih slučajeva povezanih s Covidom u THL-u iznosio je 6407 u utorak – ali ta brojka uključuje sve smrtne slučajeve koji su se dogodili unutar 30 dana od pozitivnog testa na koronavirus”, nastavlja se u izvješću. “Prema Goebeler, u gotovo 4000 ovih slučajeva Covid je naveden kao primarni ili neposredni uzrok smrti. U gotovo 1600 slučajeva, koronavirus je naveden kao čimbenik koji doprinosi.”

“U otprilike 900 slučajeva koji su prvobitno zabilježeni kao smrtni slučajevi povezani s Covidom, stvarne potvrde o smrti uopće ne sadrže nikakve naznake zaraze koronavirusom, dodaje se u izvješću.

Finsko izvješće dodatno potkrepljuje pritužbe statističkih analitičara i stručnjaka za javno zdravstvo da tijekom pandemije nije napravljena razlika između smrti OD Covida i smrti SA CovidomPostoje dokazi da je u SAD-u ovo spajanje podataka bilo namjerno kako bi se izazvalo i održalo stanje javne uznemirenosti.

Najočitija činjenica koja budi sumnju, prema službenoj statistici CDC-a, je podatak da je otprilike 95% smrtnih slučajeva od Covida imalo više ozbiljnih komorbiditeta (4 u prosjeku), a prosječna dob smrti bila je oko očekivanog životnog vijeka. 5% slučajeva navodi Covid kao jedini poznati uzrok smrti. Komorbiditeti uključuju kardiovaskularne bolesti (10,5%), dijabetes (7,3%) i rak (5,6%), dok je prosječna starost umrlih od Covida 77 godina.

Čak i uz masivno spajanje podataka o uzrocima smrti, koja se sada ispravlja u Finskoj, smrtnost povezana s Covidom iznosi samo 0,084% svjetske populacije, što je relativno blago u usporedbi s drugim velikim globalnim pandemijama. Finski statističari objasnili su zašto je uobičajen službeni način izvješćivanja o smrti od Covida vrlo pogrešan.

“Brojke koje završe kao dio međunarodnih usporedbi mogu uključivati, na primjer, slučajeve u kojima je pacijent imao ozbiljan srčani udar prije ili nakon zaraze koronavirusom, te na kraju umire zbog zatajenja srca”, navodi se u izvješću. “Prateća bolest Covida može biti vrlo blaga i stoga nije navedena kao uzrok smrti.”

U ranim fazama pandemije, metrika temeljena na vremenskom okviru od 30 dana bila je korisnija, prema Goebeler. Čak je i tada bilo relativno malo lažno pozitivnih rezultata. Prosječna dob umrlih nakon pozitivnih testova na koronavirus porasla je od prošlog proljeća s 84 na 85 godina. Prosječna dob za muškarce je 81, a za žene 87 godina.

“Većina smrti sada se događa na samom kraju prirodnog životnog ciklusa”, rekao je Goebeler. “Na prste jedne ruke možete nabrojati broj pacijenata mlađih od 60 godina koji su umrli isključivo od Covida od prošlog ožujka”, dodala je.

Kao što je ranije objavljeno, koordinatorica za pandemiju Covida u Trumpovoj administraciji, dr. Deborah Birx, priznala je u svojoj knjizi Tiha invazija: neispričana priča Trumpove administracije, Covid-19 i sprječavanje sljedeće pandemije prije nego što bude prekasno da bi „sakrila“ podatke koji su slani državama kako bi usmjerili njihove odgovore na Covid.

“Naša subotnja i nedjeljna rutina pisanja izvješća ubrzo je postala: pišite, pošaljite, revidirajte, sakrijte, ponovno pošaljite”, napisala je Birx. “Srećom, ove strateške tračnice su uspjele.”

U upečatljivom primjeru skrivanja prijevare podataka, dr. Birx je zapravo priznala da SAD preuveličavaju stope smrtnosti povezane s Covidom.

Javnost diljem svijeta sada zahtijeva odgovore na sva ova pitanja, a pogotovo glede lažnih smrti od Covida.

I ne samo to, treba pozvati na odgovornost sve one koji su u tome sudjelovali!

Provjeri.hr

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO