SLUČAJ ALUMINIJ: Skupština trajala 45 minuta, Vlada F BiH javno dozvolila pljačku državne imovine!

PRO Oglas

Svakome normalnome izvan granica ove Države, bila bi nevjerica, te apsolutna nemogućnost shvaćanja činjenica da Vlada jedne zemlje, konkretno Vlada F BiH, promovira, štiti i podržava, pljačku državne imovine, tj poduzeća u svome vlasništvu, a još neshvatljivije je što zatvara oči nad 100%-tnim dokazima o učinjenom financijskom kriminalu, javno prikazanim, te se ponaša kao da se ništa nije dogodilo.

Na žalost došli smo do stadija kada je i to moguće kod nas na Balkanu, u državi BiH, u entitetu Federacija BiH.

Na današnjoj Skupštini Aluminija d.d., upravo to se i dogodilo. Prešutnim odobravanjem Vlada F BiH je rekla i potvrdila, te otvoreno stala iza multimilijunskog kriminala u Aluminiju d.d., te je podržala strategiju daljnjeg potonuća Aluminija d.d. u cca 500 milijuna KM gubitaka, podržavši postojeći Nadzorni odbor da i dalje ostane na svojim zacementiranim pozicijama, iako su u posljednje tri godine upravo ti iz N.O. na čelu s uvaženim profesorom doktorom Zdenkom Klepićem, napravili 133 milijuna KM gubitaka, ugasili Aluminij, ugovorili nelegalan i 100% nezakonit najam pogona, nelegalan najam Galerije, prodali i prodavali ispod cijene sirovine Aluminij Industriesu koji je dokazan kao prevarant.

Prisjetimo se zadnje izjave Vlade F BiH prije sklapanja ugovora o najmu (ožujak 2020.g) za pogone Aluminija koja je glasila: „Izraelsko kineski konzorcij je ispravio nepravilnosti iz ponude, te Ljevaonicu iznajmljujemo izraelsko kineskom konzorciju.“ Mada konzorcij me postoji, ne postoje Izraelci, ne postoje Kinezi, nisu dokazani, nisu provjereni nitko o njima ne zna ništa, vješto su mađioničarski odradili posao tako da su pojam Konzorcij iskoristili samo kao paravan da se besplatno domognu Aluminija d.d., a stvarna istina je da postoji izraelski državljanin Amir Gross Kabiri koji je osnovao firmu u Mostaru – te je ta firma „start up“ bez kapitala i boniteta potpisala ugovor o najmu.

Prevara – Milenija. To što je Vlada danas prešutno uradila na Skupštini Aluminija, govori , više od riječi, govori više od bilo kakvih dijela, mada je konačan cilj ostvaren – Neka se pljačka, neka je to i dokazano i prikazano, neka se krčmi imovina Aluminija d.d., neka je Amir Gross Kabiri samo na nelegalnom tenderu anoda uzeo za sebe a oštetio Aluminij d.d. za 4,6 milijuna KM – neka postoje dokazi za to, što nas briga – mi vladamo.

Neka je Revizor našao da je nestalo/ukradeno 14,3 milijuna KM zaliha, neka je cjelokupna tema današnje Skupštine bila Zahtjev malih dioničara za smjenom Nadzornog, a to je samo jedan od razloga a ima ih stotine – Vladu nije briga za dokaze kriminala, Vlada današnjim postupcima daje podršku Nadzornom odboru i Direktoru da nastave i dalje tako.

Za ne povjerovati bilo kome izvan granica BiH je što je na skupštinu poduzeća kojem je praktički vlasnik Vlada F BiH dostavljen, dokazan i prikazan kriminal o nestanku 14,3 milijuna KM – epilog -ne dogodi se ništa. Za nas unutar granica BiH – sve je to „OK“, sve je to rekli bi Mostarci – „normala burazeru….“

Sve to nije bitno za Vladu F BiH, Nadzorni odbor je i dalje ostao neprikosnoveno vladati, kao i njihov direktor, stvarajući rezultate , brojke i djela koje su gore prikazani.

Rekao bi pok. Mladen Delić:“ Pa ljudi moji, da li je to moguće“

Eto jeste, kod nas je sve moguće. Kod nas vrijedi pravilo „Ničemu se nemojte čuditi“.

Da je sve danas bilo nenormalno, jeste i činjenica, kako je danas teško bilo pristupiti Aluminiju d.d.. Naime, grupa osoba iz osiguranja koji su po nalogu Amir Gross Kabirija, izašli su i oformili “check point” negdje 600 m ispred kapije Aluminija d.d., na glavnoj cesti, te prilazu Aluminija nitko nije mogao primaknuti tko nije zapisan i prijavljen za prisustvo na Skupštini. Osiguranje slično kao u “Fort Knocks-u”.

Kako OTPOR.Media doznaje od svjedoka događanja, na Skupštini je vladala sablasna tišina kada je Zlatko Topić, Predsjednik udruge malih dioničara – Dial, uspio uvjeriti predsjedateljicu Skupštine da pročita dopis koji smo danas na portalu objavili.

Tijekom čitanja, a i nakon toga vladala je sablasna tišina od predstavnik N.O. predstavnika Vlade te svih prisutnih.

Jedino nakon završetka Skupštine, Topiću je prišao opunomoćenik na Skupštini ispred Vlade RH, koji mu je čestitao, koji mu je rekao 100% si u pravu, ali ja sam morao glasovati po naputku kakvog su mi dali.

Na eklatantne dokaze odgovornosti Vlade, odgovornosti NO, Direktora te Odbora za reviziju, gdje je bio akcent na krađi zaliha od 14,3 milijuna KM, te na drugim primjerima nezakonitog postupanja, nesavjesnog poslovanja i financijskog kriminala – svi su nijemo šutali.

Nitko riječi nije rekao u svoju obranu, ili replicirao gosp. Topiću, a taksativno su iznesena brojna djela financijskog kriminala.

Ono što je dobro urađeno na Skupštini, nije usvojen set financijskih izvještaja poslovanja Društva za 2021. g. Međutim što to znači? Zakonski znači smjenu N.O. direktora te procesuiranje istih za financijski kriminal. Međutim priča se završava da izvještaji nisu usvojeni, ali i dalje i Direktor i Nadzorni odbor ostaju u mandatu, da rade pogrešno, nezakonito, nesavjesno, kao i do sada. Samo za zadnje tri god mandata ovog N.O. Aluminij je potonuo u 133 milijuna KM novih gubitaka, a na čelu N.O. je prof. dr. Zdenko Klepić, prorektor sveučilišta u Mostaru. „Divan rezultat za životopis“.

Da nije sve tako “crno” moćna ekipa upravnih, nadzornih te skupštinskih tijela je nakon Skupštine otišla na službeni ručak, počastiti se, pretpostavljamo da će račun platiti Aluminij d.d. novcem iz gubitka.

Istraživački tim portala OTPOR.Media

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO