Špijunira li nas Microsoft Edge?

PRO Oglas

Microsoft Edge preglednik je prepun značajki s mnogo alata i opcija koje vaše iskustvo pregledavanja čine boljim i praktičnijim. Međutim, neke od tih značajki izazivaju zabrinutost zbog privatnosti.

Ne tako davno, Microsoft Edge završio je u nezgodnoj poziciji nakon što su korisnici otkrili bug koji šalje povijest vašeg preglednika u Bing . Sada biste mogli isključiti drugu značajku kako biste bili sigurni da Edge ne šalje Microsoftu svaku sliku koju gledate na mreži.

Edge ima ugrađeni alat za poboljšanje slike koji, prema Microsoftu, može koristiti “super-rezoluciju za poboljšanje jasnoće, oštrine, osvjetljenja i kontrasta u slikama na webu”. Iako značajka zvuči uzbudljivo, nedavna ažuriranja Microsoft Edge Canary pružila su više informacija o tome kako funkcionira poboljšanje slike.

Preglednik sada upozorava da Microsoftu šalje poveznice na slike umjesto da izvršava poboljšanja na uređaju!

Najveći problem s Edgeovom “super-rezolucijom” i ostalim upitnim uslugama je što je omogućena prema zadanim postavkama. Stoga nesvjesni korisnici automatski daju dopuštenje pregledniku da pošalje slike Microsoftu na obradu i poboljšanje. Evo kako to popraviti:

1. Pokrenite Microsoft Edge i otvorite njegov glavni izbornik.
2. Idite na Postavke > Privatnost, pretraživanje i usluge .
3. Pomaknite se prema dolje i isključite Poboljšanje slika u Microsoft Edgeu.

Microsoft Edge ima još jednu značajku temeljenu na umjetnoj inteligenciji koja se zove Video Super Resolution . Video zapise niske razlučivosti čini oštrijima i manje pikseliranima . Međutim, koristi obradu na uređaju koju pokreću diskretne grafičke kartice umjesto slanja sadržaja Microsoftu.

Bajtbox.com

    Komentiraj

    Unesite svoj komentar!
    Ovdje unesite svoje ime

    PRO Oglas

    POSLJEDNJE OBJAVLJENO