Sretan Božić i Nova 2024. godina – Poskupljuje odvoz smeća u Širokom Brijegu

PRO Oglas

Odvoz komunalnog otpada u Širokom Brijegu poskupjet će od 1. siječnja 2024. godine, odlučeno je u ponedjeljak na 31. sjednici Gradskog vijeća.

S dosadašnjih 16 KM, nova mjesečna cijena odvoza smeća iznosit će 19,70 KM s PDV-om za domaćinstva preko 50 m² u što spada velika većina korisnika komunalnih usluga u Širokom Brijegu.

Domaćinstva do 50 m² će umjesto dosadašnjih 11 KM, plaćat će 13,50 KM s PDV-om dok će samačka domaćinstva uslugu odvoza smeća mjesečno plaćati 8,40 KM s PDV-om.

Poskupljenje se temelji na činjenici da cijene nisu mijenjane od 2000. godine, a u međuvremenu su se pojavile brojne ekonomske promjene. Najznačajniji faktor je visoka stopa inflacije koja je izazvala povećanje troškova od goriva, energenata, plaća radnika, održavanja vozila te nabavu potrošnog materijala, kazao je, između ostaloga, ravnatelj Javnog komunalnog poduzeća Čistoća Zoran Slišković.

Prijedlog Suglasnosti na cijene komunalnih usluga JKP Čistoća d.o.o Široki Brijeg usvojeno je sa 17 glasova za i 5 protiv.

Širokobriježani će tako prve račune s uvećanim cijenama dobiti u veljači 2024. godine.

Jabuka.tv

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO