Stiže li Windows 12 već za dvije godine?!

PRO Oglas

Iako je na predstavljanju Windowsa 10, iz Microsofta stigla vijest da kompanija više neće objavljivati novu verziju Windowsa, nego će konstantno nadograđivati Windows 10, prošle je godine stigao Windows 11. Čini se da Microsoft ponovo mijenja način na koji će predstavljati i kada će predstavljati glavne verzije Windowsa, jer najnovije informacije ukazuju na to da bi za dvije godine, 2024. godine, mogao stići Windows 12.

Windows Central izvještava da se Microsoft ponovo vraća na trogodišnji ciklus predstavljanja Windowsa, što znači da bi sljedeće veliko izdanje moglo stići 2024. godine.

Ovaj potez predstavljao bi još jedan veliki zaokret u politici američke kompanije po ovom pitanju. Naime, Microsoft je najprije imao politiku trogodišnjeg ciklusa predstavljanja Windowsa, ali 2015. godine su se od te politike udaljili, kada je predstavljen Windows 10. Tada je navedeno da će se u budućnosti davati prednost ideji Windowsa kao usluge. Tako je Windows 10 svake godine ažuriran dva puta novim funkcijama.

Godinama se smatralo da će Windows 10 biti posljednje izdanje Windowsa, ali sve se to promijenilo predstavljanjem Windowsa 11, na jesen prošle godine. Dosadašnja ažuriranja Windowsa 11 nisu uključivala verzije Windows 11.1 ili Windows 11.2, što je još jedan od pokazatelja da će možda uskoro stići Windows 12.

Navodno Microsoft planira, nakon predstavljanja Windowsa 12, i u narednim godinama redovno ažurirati Windows 11. Inače, sljedeće veliko ažuriranje Windowsa 11 22H2 trebalo bi stići na Windows 11 uređaje u devetom ili desetom mjesecu ove godine.

Iz američke kompanije nisu se službeno oglasili povodom planova za Windows, pa stoga, ipak, moramo biti oprezni s ovakvim informacijama.

Bajtbox.com

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO