Što je Dragan Čović prije 18 godina rekao Amerikancima o Al-Qa’idi u Bosni?

PRO Oglas

“Ogranci Al-Qa’ide djeluju u Bosni”, rekao je prije 18 godina u razgovoru za Washington Times tadašnji hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović.

“Bushova vlada treba se žestoko uhvatiti u koštac s ovim problemom. Ako se ništa ne poduzme, islamske ekstremističke skupine mogle bi u budućnosti destabilizirati čitavu ovu regiju. Radikalne islamističke skupine u Bosni planiraju terorističke napade”, rekao je Čović za The Wasington Times, koji za njega ističe kako “nakon izbora u listopadu sudjeluje u vlasti s predstavnicima srpskog i muslimanskog pučanstva te zemlje”.

“U Bosni ima mnogo ‘humanitarnih’ agencija koje su zapravo pokriće terorističkim skupinama s Bliskog istoka”, rekao je Čović u ovom razgovoru, dodajući kako su najistaknutiji oni povezani s vođom Al-Qa’ide Osamom bin Ladenom.

“Radikalne islamističke ogranke financiraju zemlje s čitavog Bliskog istoka, uključujući i Saudijsku Arabiju”, govorio je Čović.

“Vjerujemo da naše snage sigurnosti, zajedno s američkim obavješajnim osobljem, imaju ovu informaciju i da se suočavaju s ovim problemom”, kazao je on.

Čović je tada boravio dva dana u Washingtonu, gdje se susreo s dužnosnicima na Capitol Hillu.

Inače, bilo je to vrijeme kada su ga Amerikanci, baš kao i Milorada Dodika, simpatizirali, no, vremena se mijenjaju, pa tako američka vanjska politika danas puno više na Balkanu simpatizira neke druge političke “face”.

OTPOR.Media

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO