Stupio na snagu izmijenjen i dopunjen Zakon o oružju i streljivu za građane ŽZH

PRO Oglas

MUP ŽZH obavještava građane Županije Zapadnohercegovačke da je dana 20.02.2021. godine stupio na snagu Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o oružju i streljivu.

Ovim izmjenama i dopunama Zakona o oružju i streljivu uredit će se više pitanja, a za građane je najvažnije što će se urediti pitanje zamjene oružnih listova koji su izdani u SFRJ i u HR HB, a koji do sada nisu zamijenjeni.

Naime, čl. 17. Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o oružju i streljivu propisano je da „Fizičke osobe koje posjeduju oružne listove koji su izdani u SFRJ i u HR HB, a koje nisu zamijenili za nove isprave u zakonskim rokovima, mogu se zamijeniti u roku od godinu dana od dana stupanja na snagu ovog Zakona, a uz zahtjev za zamjenu isprave o oružju moraju priložiti dokaze o ispunjavanju općih uvjeta iz čl. 12. i posebnih uvjeta iz čl. 13. Izuzev točke b) istog članka“.

Pozivamo građane koji posjeduju oružne listove koji su izdani u SFRJ ili u HR HB, a koji te oružne listove nisu do sada zamijenili za nove isprave, da se jave u mjesno nadležnu Policijsku postaju te kod referenta za oružje podnesu zahtjev za zamjenu isprave o oružju, priopćeno je iz MUP-a ŽZH.

Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o oružju i streljivu (“Narodne novine Županije Zapadnohercegovačke”, broj: 2/21)

OTPOR.Media

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO