Svi čekali ministra Tonija Kraljevića, a on sa ekipom iz partije u Žepču!

PRO Oglas

Na današnju sjednicu Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine nije došao federalni ministar financija Toni Kraljević te tako nije bilo kvoruma da se glasa o raspodjeli prihoda od putarina.

Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje (UO UIO) BiH održao je danas u Banjoj Luci sjednicu na kojoj su usvojene izmjene i dopune Pravilnika o ovlaštenjima i ovlaštenim službenim osobama UIO.

S obzirom na to da na sjednicu nije došao ministar financija u Vladi FBiH Toni Kraljević (HDZ) nije bilo moguće glasati o točkama dnevnog reda koji se tiču raspodjele prihoda od putarina, kao ni o Odluci o utvrđivanju privremenih koeficijenata za raspodjelu sredstava sa jedinstvenog računa za period siječanj-ožujak 2024. godine.

Prema zakonskim odredbama i Poslovniku o radu UO UIO BiH neophodna je nazočnost sva tri ministra financija da bi se odlučivalo o ovim točkama, a sjednici su nazočili predsjedavajući UO UIO i ministar financija i trezora BiH dr Srđan Amidžić te ministar financija u Vladi Republike Srpske Zora Vidović.

Na današnjoj sjednici nisu usvojene ni izmjene i dopune Pravilnika o unutrašnjoj organiziciji UIO zbog čega su dovedena u pitanje radna mjesta za 23 službenika Uprave.

HDZ-ov ministar financija u Vladi Federacije BiH Toni Kraljević današnjim nedolaskom na važnu sjednicu UIO BiH praktično je spriječio da se novac od putarina raspodjeli.

On je, naime, danas bio u delegaciji HDZ-a BiH koja je boravila u Žepču na koordinaciji načelnika/gradonačelnika/županijskih premijera sa predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem, uz uzvanike iz Vlade Republike Hrvatske predvođene Damirom Habijanom, ministrom gospodarstva i održivog razvoja.

Čini se da je Kraljević stavio stranačke obaveze ispred onih koje ima kao ministar u Vladi Federacije BiH.

Inače, i na prošloj sjednici, koja je održana u prosincu prošle godine, nije postignut konsenzus o raspodjeli prihoda od putarina pa je ta točka skinuta s dnevnog reda.

Tu sjednicu je tada ljutito napustio upravo Kraljević.

Klix.ba

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO