Svi znamo koliko je kamilica zdrava, ali niste ni svjesni u čemu vam sve može pomoći

PRO Oglas

Među ljekovite biljke koje su izuzetno važne spada i prava kamilica. Ova biljka može narasti do visine od 60 centimetara, ima uske listove i velike cvjetne glavice. Može se naći samoniklo u mnogim zemljama i na raznim mjestima, kao što su putovi, nasipi i polja. Kamilica je poznata po svojim ljekovitim svojstvima i smatra se jednom od najpoznatijih ljekovitih biljaka.

Za liječenje, koristi se cvijet kamilice, koji se može pripremiti kao čaj ili koristiti u drugim oblicima za oralnu primjenu. Tradicionalno se koristi lokalno i oralno. Oralno se koristi kao protuupalni lijek za bolesti probavnog trakta, posebno za ublažavanje grčeva. Za svoje protuupalno djelovanje, kamilica duguje svoje sastojke kamazulen, bisabolol, bisabolol oksidi i druge.

Čudesna biljka

Osim toga, kamilica se koristi i kao blagi lijek protiv proljeva, te za ublažavanje blagih simptoma prehlade. Također se tradicionalno koristi za lokalno liječenje blagih upala kože, te za ispiranje manjih površinskih rana. Bisabolol, osim svojeg protuupalnog djelovanja, pokazuje i antiseptičko djelovanje. Važno je biti oprezan pri korištenju kod djece mlađe od 12 godina te se ne preporučuje trudnicama i dojiljama, jer nema dovoljno istraživanja na ovim populacijama.

Klik.hr

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO