Taman se navikli, kad iz EU obavijest kako nisu više obavezne maske na aerodromima i u avionima!

PRO Oglas

Europska unija neće više zahtijevati obavezno nošenje maski na aerodromima i u avionima počevši od idućeg tjedna, u jeku ublažavanja Covid restrikcija širom bloka, saopćile su vlasti u srijedu.

Europska agencija za zračnu sigurnost (EASA) priopćila je kako se nada da će zajednička odluka vlada članica bloka, donesena u suradnji s Europskim centrom za prevenciju i kontrolu bolesti, označiti “veliki korak naprijed u normalizaciji zračnog prometa” za putnike i članove posada.

Nove smjernice “uzimaju u obzir posljednja događanja u pandemiji, posebno u nivoima cijepljenja i prirodno stečenog imuniteta, i s tim povezano ukidanje restrikcija u rastućem broju europskih zemalja”, navode dvije agencije u zajedničkom priopćenju.

– Putnici bi se, ipak trebali ponašati odgovorno i poštovati izbore drugih oko njih. I putnik koji kašlje i šmrče trebao bi dobro razmisliti o nošenju make na licu, kako bi pružio osjećaj sigurnosti onima koji sjede u njihovoj blizini – izjavio je generalni direktor EASA-e Patrick Ky, prenosi AP.

OTPOR.Media

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO