Telefoni bi do kraja godine mogli pojeftiniti! – Poznato je i zašto

PRO Oglas

Još prošle sedmice prenijeli smo informaciju da Samsung ima problema sa zalihama svojih telefona, naročito onih iz Galaxy A serije, jer oko 50 miliona Galaxy telefona stoji na lageru zbog slabe potražnje. Josip je još u Newsboxu predvidio da bi to moglo dovesti do nižih cijena telefona, a Economic Times India sada, nakon razgovora s prodavačima, navodi da bi se to zaista moglo desiti.

Očekuje se da će pametni telefoni predstojeće praznične sezone pojeftiniti, te kupci mogu očekivati velike popuste i rasprodaje na online i offline trgovinama. Sezona praznika obično počinje sredinom osmog mjeseca godine i traje do kraja godine.

Stanje na tržištu ukazuje na to da proizvođači imaju za cilj eliminaciju viška telefona s lagera, uzrokovanih slabom potražnjom na globalnom nivou i porastu inflacije, a dodatni problem je i predstavljanje novih telefona.

Economic Times India razgovarao je s offline prodavačima koji su potvrdili da zaista postoji povećanje zaliha telefona i da su proizvođači, usljed takvog stanja, povećali marže prodavačima, što im omogućava da nude popuste za telefone. Već smo spomenuli Samsung i njegovih 50 miliona telefona koji stoje na lageru, a Economic Times India prenosi i to da kineski proizvođači pametnih telefona imaju također na lageru znatan broj telefona, kojih se moraju riješiti.

Podsjećamo da u prvoj polovini tekuće godine nije zabilježena potražnja za telefonima kakvom su se nadali proizvođači i to zbog visoke inflacije i povećanja prosječnih cijena. Stoga se proizvođači nadaju da će uz popuste u drugoj polovini ove godine, uspjeti prodati više telefona.

Tako, ako planirate kupiti novi telefon, preporučujemo da budite malo strpljivi i vidite hoće li zaista doći do smanjenja cijena.

Bajtbox.com

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO