TikTok uvodi novu opciju

PRO Oglas

Jeste li se ikada zapitali zašto TikTok preporučuje određene videozapise u Vašem feedu u okviru odjeljka “Za Vas”. Ako jeste, uskoro ćete znati odgovor i na to pitanje.

TikTok je na svom blogu najavio da će u narednim sedmicama predstaviti novi alat koji će korisnicima omogućiti da saznaju zašto se određeni video pojavljuje u odjeljku “Za Vas”.

Kada TikTok uvede ovu funkciju u aplikaciju, moći ćete je pronaći na panelu za dijeljenje u feedu “Za Vas”. Kada dodirnete tipku za dijeljenje, vidjet ćete ikonu upitnika pod nazivom “Zašto ovaj video”. Pritiskom na tu tipku otkrit ćete zašto Vam je TikTok preporučio baš taj videozapis kojeg trenutno gledate.

Primjera radi, aplikacija Vas može obavijestiti da prikazuje određeni videozapis zbog Vaših prethodnih interakcija u aplikaciji, kao što je lajkanje određenog videozapisa, komentarisanje, pretraživanje itd. Također, može Vam reći da je baš taj videozapis na Vašem feedu zbog toga što dolazi s profila kojeg pratite ili s profila koji Vam je predložen.

Pored toga, TikTok u objavio na svom blogu navodi da je moguće da Vam aplikacija prikazuje određeni videozapis zbog toga što je on popularan u Vašoj regiji.

TikTok je također naveo da trenutno radi na mnogim drugim načinima da svojim korisnicima donesu transparentnost.

Ne treba nas iznenaditi iznenadna želja TikTok da ponudi veću transparentnost jer je to najvjerovatnije zbog napada s kojim se kompanija trenutno suočava. Naime, TikTok se ponovo našao na udaru američke Vlade, a Amerikanci razmišljaju da potpuno spriječe instalaciju TikToka u svojoj zemlji, zbog navodnih veza vlasnika TikToka sa kineskom komunističkom Vladom.

Bajtbox.com

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO